AKO NE ZNATE GDE DA ULOŽITE NOVAC, EVO PREDLOGA Spejs Iks lansira Dodžkoin pravo na Mesec: Uskoro će moci da se plaća ovom relativno novom kripto valutom
Foto: Twitter/printscreen

Foto: Twitter/printscreen

 

Spejs Iks će sledeće godine pokrenuti misiju "DODŽ-1 na Mesecu", a plaćaće se kripto valutom Dodžkoinom (Sada zamislite da objašnjavate ovu rečenicu osobi pre 100 godina). 

Geometrik Enerdži potvrdila je planove u nedelju, 9. maja, otkrivajući da će misija biti plaćena za korišćenje Dodžkoina. Međutim, kompanija nije otkrila finansijsku vrednost misije. 

Ilon Mask na Tviteru redovno navodi svoju sklonost ka Dodžkoinu, a čak je i nagovestio ovaj plan tvitujući da će staviti "poslati Dodžkoin na Mesec". Međutim, neposredna izjava je propala prvog aprila, ostavljajući većinu ljudi da pretpostave da je to samo još jedna neslana šala.  Ispostavilo se međutim da je Mask smrtno ozbiljan bio.

"Ova misija će pokazati primenu kripto valute izvan Zemljine orbite i postaviti temelje za međuplanetarnu trgovinu", rekao je Tom Očinero, potpredsednik komercijalne prodaje kompanije Spejs Iksa, u saopštenju za štampu . "Uzbuđeni smo što ćemo lansirali DODŽ-1 na Mesec!"

"Nakon što su zvanično obavili transakcije sa DODŽ-om, Geometrik Enerdži i Spejs Iks su učvrstili DODŽ kao obračunsku jedinicu za lunarno poslovanje u svemirskom sektoru", dodao je izvršni direktor Geometrik Enerdži-a Samuel Reid.

Dodžkoin je digitalna valuta pir-to-pir otvorenog koda koja je uspostavljena kao zabavna i prijateljska alternativa previše ozbiljnom svetu kripto valuta. Njegovo ime -  izgovarano „Dodž“  - referenca je na internetski mem, na kojem je prikazan pas Šiba Inu koji se pojavio na Tumblr-u tokom svojih slavnih dana početkom 2010-ih.  

Dodžkoin kripto valuta je osnovana 2013. kao šala, ali je nedavno porasla di postala četvrta po veličini kripto valuta po tržišnoj vrednosti. Dok kripto valuta kao što su Bitkoin i Etereum postaju široko prihvaćena kao plaćanje , Dodžkoin trenutno prihvata samo nekolicina preduzeća i platformi (privatna svemirska putovanja su očigledno jedna od njih).

Mask je masovno podigao profil Dodžkoin-a putem svog Tvitera. Kripto valuta je takođe dobila podsticaj kada je tvitovao da će Tesla uskoro prihvatiti Dodžkoin kao plaćanje. S druge strane, nedavno je prouzrokovao pad njegove vrednosti tokom svog pojavljivanja u jednoj emisiji.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading