Ova 75 miliona godina stara stena na Tajlandu izgleda kao srušeni svemirski brod (FOTO)
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Tajland, zemlja poznata po svojim kulturnim i prirodnim sjajima, vrvi od turista. Godišnje zemlju poseti više od 34 miliona ljudi iz inostranstva. Ovim godišnjim prilivom naroda javlja se potreba da se osigura da prirodna i kulturna čuda po kojima je Tajland poznat budu veoma dobro zaštićena.

Potreba za zaštitom prirodnih i kulturnih sjaja sada je važnija nego ikad. Ne postoji ništa tako tragično kao poseta mestu za koje ste čuli, tek kada se otkrije da su vam mnoge godine prekomernog turizma oduzele čaroliju i lepotu.

Tajlandska turistička uprava (TAT) razvila je 2011. inicijativu "7 zelenih" za promociju održivog turizma širom zemlje. Ove smernice pomažu u stvaranju pažljivo vođenih turističkih atrakcija koje omogućavaju turistima da i u narednim godinama vide neuporedivu lepotu i jedinstvene kulture koje Tajland nudi.

Ova 75 miliona godina stara stena na Tajlandu izgleda kao srušeni svemirski brod (FOTO)

Foto: Shutterstock

 

Oni se drže ideje da, ako putujemo s ciljem održivosti, ova mesta neće podleći preteranom turizmu.

Hin Sam Van

Hin Sam Van, što znači Kamen tri kita, je 75 miliona godina stara stenska formacija koja veličanstveno viri iz planina. Ime je dobilo jer iz ptičije perspektive izgleda kao porodica kitova.

Dostupno je tek kada se prođe kroz široku šumsku staza i planinarenjem do ovih impresivnih kamenih "skulptura".

Misterija i teorije na licu mesta

Ova 75 miliona godina stara stena na Tajlandu izgleda kao srušeni svemirski brod (FOTO)

Foto: Shutterstock

 

Na tom mestu su se već dogodile neke čudne stvari, kao što je viđenje ORB-ova (svetlosne tačkice koje se javljaju pod nepoznatim okolnostima) i koje nestaju u šumi bez traga, a prijavljuju ih neki turisti.

Druga misterija je da neki alternativni teoretičari veruju da je nekada Kamen tri kita ili Hin Sam Van bio konstrukcija koju je modifikovala i koristila neka vrlo napredna civilizacija koja je došla na Zemlju.

Zbog misterioznog formiranja strukture koja ponekad izgleda kao da je pista za napredne brodove ili čak veštački stvorena konstrukcija. Ali to su samo teorije.

Uprkos tome, uvek moramo biti otvorenog uma, jer čak i ako je to prirodna formacija ili ne, i dalje je neverovatna struktura koju treba posmatrati.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading