Borba sa atrakcijom Diznilenda: Ljude nervira princ koji poljubi usnulu Snešku bez njenog pristanka!
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

 

Kalifornijski tematski park Diznilend ponovo je otvorio svoja vrata posle više od 400 dana i ovom prilikom za gledaoce pripremio obnovljeni svet Snežane, za koji je formiran najveći savet. Međutim, upravo zbog ove atrakcije, park se sada suočava sa kritikama.

Atrakcija nazvana Začarana želja Snežane (magična želja Snehulienkino) dobila je pohvalne odgovore zahvaljujući novom zvučnom, vizuelnom ili svetlosnom elementu i obnovljenim snimcima bajke iz 1937. godine. Međutim, i Diznilend je ovu atrakciju napravio sa problemom i pokazao njenu neadekvatnost , informiše veb Independent.

Kreatori atrakcije prikazali su u sjajnom zaključku trenutak kada princ pronađe otrovnu usnulu Snežanu. Da bi je oslobodio prokletstva, on daje nesretnoj devojci poljubac.

Međutim, nekima je ovaj odlomak problematičan jer ju je poljubio bez njenog znanja dok je spavala. Prema tome, prema njihovim rečima, to ne može biti pravi poljubac ljubavi, kada samo jedan učesnik zna za to.

SFGate stoga u svom pregledu apeluje na Diznilend da ukloni ovaj poljubac iz atrakcije. "Nismo li se svi složili da je pristanak veliki problem u ranim Diznijevim filmovima? Da decu moramo naučiti da poljubac oko kojeg se obe strane nisu složile nije u redu?" pitao je portal, što otežava razumevanje zašto je 2021. godine Diznilend odlučio da prikaže ovu scenu sa staromodnom idejom.

 

 

Ovaj članak je brzo postao viralan i stekao je pristalice i kritičare. Prema rečima moderatora Todda Pira iz Foks Njuza, princ je svojim poljupcem spasio život zatrovanoj Snežani. "Dakle, ako ste bolesni i neko vas reanimira, da li ćete se ljutiti zbog pristanka? Ne, u tom slučaju nećete imati takvo mišljenje", rekao je.

Matt Trainor, hokejaš Njujork Rendžersa, takođe se usprotivio članku .

Međutim, već 2017. godine, profesor Univerziteta u Osaki, Kazua Muta, izjavio je na Tviteru da bajka o Snežani prikazuje seksualni napad na  ženu koja ne može da se brani. Još nije poznato da li će Diznilend konačno odlučiti da zaista ukloni deo iz svoje atrakcije atrakcije.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading