RERNA
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Većina domaćica i ljubitelja kuvanja koristi ovu fioku kao skladišni prostor, ali proizvođači šporeta imaju sasvim drugačiju namenu na umu. Reč je o fioci za održavanje toplote, koja je dizajnirana da zadrži jela toplim nakon pečenja – dok ne dođe trenutak serviranja.

Zašto nije bezbedno držati posuđe u fioci ispod šporeta?

Odlaganje kuhinjskog pribora i plehova u ovu fioku može dovesti do brojnih problema:

Opasnost od pregrevanja: Metalni delovi se mogu zagrejati i izazvati opekotine.

Mogućnost topljenja plastike: Ako zaboravite da ste unutra ostavili plastične posude, toplota iz rerne može ih deformisati ili zapaliti.

Ometanje ventilacije: Pretrpana fioka može smanjiti efikasnost rerne i poremetiti raspodelu toplote.

rerna

Foto: Shutterstock

 

Evo kako da pravilno koristite fioku ispod rerne:

Održavanje toplote hrane – Idealno za pečenja i gotova jela koja čekaju posluženje.

Zagrevanje tanjira pre serviranja – Hrana na toplom tanjiru ostaje ukusnija.

Fermentacija testa – Topla fioka stvara savršene uslove za dizanje hleba i peciva.

Sušenje bilja i začina – Iskoristite prirodnu toplotu za sušenje bez dodatne energije.

Očuvanje hrskavosti – Savršeno za pomfrit, piletinu ili pite koje treba da ostanu sveže dok ih ne poslužite.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading