roštilj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bez obzira da li ćete uživati na Adi, Fruškoj gori ili u sopstvenom dvorištu, jedno je sigurno – pravi roštilj zahteva znanje i pripremu!

Ako želite da se istaknete kao pravi roštilj majstor, važno je da savladate osnovne, ali ključne korake za savršen rezultat.

Prvi korak do uspešnog roštiljanja je pravilno paljenje vatre. U sredinu roštilja stavite ugljenik ili drveni ugalj kao osnovni izvor toplote.

Preko njega postavite rešetku koju je poželjno blago premazati uljem kako se meso ne bi lepilo tokom pečenja.

roštilj

Foto: Shutterstock

 

Meso je najbolje začiniti pre samog pečenja, kako bi upilo arome začina i marinada. Naknadno soljenje ili začinjavanje neće dati isti, intenzivan ukus.

Marinirajte meso nekoliko sati ranije za maksimalan efekat i sočnost.

Nakon što stavite meso na roštilj i poklopite, izbegavajte stalno otvaranje poklopca. Svaki put kada ga otvorite, temperatura opada i meso gubi sočnost.

Osim pravilne pripreme i mariniranja, ključni detalj je i serviranje. Umesto suvog mesa, uz roštilj pripremite sočne soseve koji će upotpuniti ukuse i oduševiti sve goste.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading