pihtije
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Specijaliteti poput roštilja i sarme omiljeni su među domaćima, ali i stranci se oduševljvaju bogatstvom ukusa.

Ipak, na listi 13 jela koja se smatraju najgorima iz Srbije, našla su se neka koja zapravo nisu tako loša.

Na dnu liste TasteAtlasa našli su se škembići, jelo koje mnogi smatraju izazovom i to samo za istinske kulinarske majstore.

škembići

Foto: Shutterstock

 

Iako riblji paprikaš sa jakim začinima odlično miriše u dunavskim čardama, i on se našao među najgorim jelima.

Leskovačka kavurma i čorba od spanaća takođe nisu naišle na previše simpatija, a čak i srpska salata nije po ukusu svima.

Na trećem mestu našle su se pihtije, koje često izazivaju negodovanje, čak i kod samih Srba.

pihtije

Foto: Shutterstock

 

Prave se uglavnom od manje atraktivnih delova svinjskog mesa, poput glava, ušiju i repova, a sadrže veliku količinu želatina. Iako su nezaobilazne na božićnoj trpezi i tokom hladnih zimskih dana, mnogi ih ne vole.

Rezanci sa makom, jelo koje je često povezivano sa tradicijom, zauzeli su drugo mesto na ovoj neslavnoj listi, što je mnoge iznenadilo, jer je ovo jelo za mnoge pravi podsvesni ukus detinjstva.

mleveno meso

Foto: Shutterstock

 

I na kraju, na prvom mestu je „živa pljeskavica“. Iako se ovaj specijalitet pravi više od pola veka u Valjevu, mnogi nisu spremni da ga probaju.

Meso se meša sa seckanim lukom i začinima, a sve se stavlja u lepinju, dok je ukus svakako specifičan.

Iako neki gurmani tvrde da je bolja i od najfinijeg tartar bifteka, TasteAtlas je ipak ovu pljeskavicu stavio na prvo mesto kao jedno od najgorih jela.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading