U NJEMU ŽIVE DUHOVI, A KOLAJU LEGENDE Misteriozni dvorac Fantast među svojim zidovima čuva brojne tajne
Balkan Trip

Ovaj dvorac sagradio je veleposednik Bogdan Dunđerski 1925. godine i nazvao ga po svom omiljenom konju - Fantastu. Do skora, ovo zdanje je bilo elitni hotel sa jednom od najboljih ergela u zemlji.

 

 

 

Priča se da se dan danas noću ovde može sresti Bogdanova draga Mara kako luta hodnicima zamka. Neki kažu i da klavir Lenke Dunđerski, koji se nalazi u Fatastu, često zasvira sam od sebe. Mnogi gosti koji su boravili u hotelu prepričavaju noćenja u čuvenoj sobi broj pet u kojoj se navodno dešavaju neobjašnjive stvari. Takođe, nagađa se da je negde u zamku sakriveno ogromno blago Dunđerskih.

Sve ovo potaklo je ekipu emisije "Srcem kroz ravnicu" da ode i uveri se u sve ove legende.

"To je bila jedna jako bogata porodica, poreklom iz Gacka", započeo je sagu o Fantastu istoričar Dušan Opinćal.

"Šta znači dunđer?" Upitao je Slaviša Čurović, voditelj ove emisije.

"Dunđer znači majstor, graditelj", pojasnio je Dušan i zaista se to majstorstvo i vidi u arhitekturi ovog velelepnog zdanja.

Slaviša je od ... saznao svašta o Fantastu, uključujući i legendu o liku Bogorodice koju je naslikao Uroš Predić u kapeli koja se nalazi na ovom imanju. Ukoliko vas je ovo zaintrigiralo, predlažemo da se odmah uputite OVDE.

U NJEMU ŽIVE DUHOVI, A KOLAJU LEGENDE Misteriozni dvorac Fantast među svojim zidovima čuva brojne tajne

Balkan Trip

 

Fantast je danas, nažalost, zatvoren za posetioce, ali niko ne garantuje da se zaista noću, uz zvuke Lenkinog klavira, ne odigra neki valcer u njegovim salonima.

Emisija "Srcem kroz ravnicu" emituje se na televiziji Balkan Trip i trudi se da otkrije što više ovakvih neotkrivenih misterija. Ukoliko vam se ova emisija dopada, preporučujemo vam telekomovu mrežu kablovskih kanala gde možete naći još ovakvog sadržaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading