NAPRAVILI PRAVI MALI RAJ U LIPOVCU U selu koje jedino ima sedam svojih vinarija cveta seoski turizam (FOTO)
Foto: RINA

Vlasnik objekta Aca Veličanin naglašava da je vrata svoga doma otvorio za turiste pre nešto više od tri meseca i da je za kratak period ugostio veliki broj gostiju, što je za njega i suprugu vetar u leđa da pripreme brojne sadržaje za zimsku sezonu.

„Nismo očekivali tako veliki broj gostiju prvih meseci, ali izgleda je ljudima sada više nego ikada treba miran odmor na selu. Iako smo radili u Beogradu, prošle godine zbog korona virusa sve više vremena smo provodili u Lipovcu i tako smo i došli na ideju da našu porodičnu kuću preuredimo za smeštaj gostiju i nismo se pokajali. Od skromne porodične kuće napravili smo luksuzno odmaralište gde može da  prespava 12 osoba a mogu se organizovati i manje proslave do 120 ljudi.“, rekao je Veličanin.

 Pored smeštaja u luksuzno opremljenoj kući, gostima koji se odluče da odmor provedu baš ovde na raspolaganju je prostrana bašta iza kuće, gde se nalaze bazen i kuhinja.

NAPRAVILI PRAVI MALI RAJ U LIPOVCU U selu koje jedino ima sedam svojih vinarija cveta seoski turizam (FOTO)

Foto: RINA

 

„Bašta nam je podjednako važna kao i kuća, jer smo u njeno sređivanje uložili baš dosta. Ovde je ranije bio zapušteni voćnjak, mi smo to očistili. Bazen nam je bio glavna atrakcija, organizovali smo i noćna kupanja. Iza bazena smo napravili jedan mali raj za hedoniste, imamo veliki sto za ručavanje za 16 osoba sa pogledom na bazen, gosti  mogu ovde pripremiti roštilj, ispeći prase, imamo i kotlić“, ponosno priča Aca.

Ovaj objekat je  otvorio svoja vrata za goste pre tri meseca, a letnja sezona traje do 31. oktobra. Iako su krenuli kako kažu skromno, nisu se nadali da će naići na veliko interesovanje kod turista, pa su za kratko vreme ugostili brojne prijatelje i goste.

„Krenuli smo skromno u celu ovu priču ali za kratko vreme jako je odjeknulo i reklama od usta do usta nam je najvažnija.  Imamo fejsbuk i instagram profil,  od Topole smo udaljeni pet kilometara, od Aranđelovca sedam, tako da smo negde na pola puta i lako nas je naći. Očekujemo pomoć od opštine da bi nastavili sa našim planovima jer dosta toga smo osmislili a i sa ovim što sada nudimo gostima mislim da smo jedno od najluksuznijih mesta u ovom delu Šumadije“, ističe Veličanin.

NAPRAVILI PRAVI MALI RAJ U LIPOVCU U selu koje jedino ima sedam svojih vinarija cveta seoski turizam (FOTO)

Foto: RINA

 

Ovakav tip odmarališta najpogodniji je za porodice sa malom decom jer mame imaju mogućnost pripreme hrane a deca su na zdravom vazduhu i u prirodi tokom čitavog dana. Netaknuta priroda i domaća hrana uz bogatu ponudu vina privukla je ove godine turiste u Lipovac. Kako se u ovom selu već nalazi sedam vinarija tendencije su da se u budućnosti ovde intenzivnije razvija i vinski i seoski turizam.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading