Zbog velikog broja incidenata određene aviokompanije ukidaju služenje alkohola tokom leta
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Američka aviokompanija "Soutvest Airlines" je objavila da zbog rastućeg broja incidenata s putnicima odlaže služenje alkoholnih pića tokom leta. Ta kompanija je planirala da ponovo počne prodaju alkoholnih pića sledećeg meseca na letovima ka Havajima, a u julu i na ostalim, ali pobunio se sindikat koji zastupa stjuardese.

Na to je portparol kompanije Kris Mainc saopštio da je prodaja pića odložena "s obzirom na nedavni porast broja incidenta u celoj industriji s putnicima koji ometaju putovanje".

Aviokompanija nije odredila nov datum početka prodaje alkohola. Predsednica sindikata stjuardesa Lin Montgomeri rekla je prošle nedelje da je ionako bilo 477 slučajeva nedoličnog ponašanja putnika u avionima "Soutvest Airlines" od 8. aprila do 15. maja i da je članstvo sindikata zabrinuto zbog plana te kompanije da obnovi prodaju alkoholnih pića u avionima što bi moglo samo povećati taj problem.

Montgomeri je pokrenula to pitanje pošto je jednu stjuardesu prošle nedelje u lice udarila 28-godišnja putnica koja je osumnjičena za nanošenje teške povrede. O tome smo vam pisali ranije, a tekst možete pročitati ovde. Policija nije navela da li je putnica bila pijana.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading