Pogledajte najveći bazen na svetu koji se može videti iz svemira, a mogu da ga preplivaju samo profesionalni plivači (FOTO)
Gugl mapa

Gugl mapa

 

Ko je pogodio da je najveći bazen na svetu u Dubaiju, gradu uobičajenih superlativa, potpuno greši. Gigantski bazen pripada odmaralištu zvanom San Alfonso del Mar - i to u Južnoj Americi. Tačnije: u Čileu. Sa ukupne površine od osam hektara, bazen je toliko velik da gosti odmarališta na njemu mogu čak i da plove, surfuju i kajakom.

Otkud voda za najveći bazen na svetu?

Sliv, koji je u svojoj najdubljoj tački dubok 3,5 metra, sadrži ogromnu količinu od 250 miliona litara vode. Sada se, naravno, postavlja pitanje odakle hotelu te ogromne sume novca za sve to. Odgovor je vrlo jednostavan: sa treba im. Jer najveći bazen na svetu je bazen sa slanom vodom. Prema izveštaju "Fokusa", operativna kompanija Kristal Lagoons razvila je sistem pomoću kojeg se 800.000 litara sveže morske vode iz Tihog okeana pumpa u bazen, filtrira i ponovo ispušta. To znači da vam jedva trebaju bilo kakve hemikalije da biste održavali bazen čistim, a voda je posebno bistra.

Pogledajte najveći bazen na svetu koji se može videti iz svemira, a mogu da ga preplivaju samo profesionalni plivači (FOTO)

Gugl mapa

 

Prema veb lokaciji odmarališta, gosti se kupaju u bazenu na prijatnih 26 stepeni temperature vode - to je devet stepeni više nego u neposredno susednom Pacifiku. Pored kurseva kajakarenja i jedrenja, odmaralište nudi i časove ronjenja i plivanja, kao i akva fitnes.

Troškovi izgradnje veći od milijardu evra

Prema internetskom portalu "Snopes", samo troškovi izgradnje gigantskog bazena iznosili su ekvivalent od 1,5 milijardi evra. Pored toga, godišnje se izdvaja 4 miliona evra za održavanje sistema filtera i sistema pumpi.

Lokacija najvećeg bazena

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading