mače
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Mlada fotografkinja Česiti je veliki zaljubljenik u životinje i već ima nekoliko mačaka, psa i kornjaču, ali najveća zvezda na njenim društvenim mrežama je mačka Kuša. Još nema ni godinu dana, ali je još toliko velik da jedva staje u zagrljaj ove devojčice.

Čes je nedavno podelila snimak na kome je pokazala kako je Kuša za samo nekoliko meseci prerasla od male, bele mačete do velike "zveri", a ovaj snimak je brzo postao viralan.

„Nismo imali pojma koliko će naše mače postati veliko“, napisala je lepa influenserka uz video koji pokazuje kako je Kuša za manje od godinu dana prešla od mačića koji stane u šolju čaja do ogromnog primerka mačke. Ono što je još fascinantnije je činjenica da će Kuša nastaviti da raste do svoje 4 ili 5 godine. Naime, on pripada rasi mejn kun, koja može da raste i razvija se do pete godine, za razliku od većine rasa koje prestaju da rastu kada napune godinu dana.

Rasa mejn kun potiče iz američke države Mejn, po kojoj je vrsta i dobila ime, a zovu je i plašljivi džin. Mužjaci uglavnom imaju prosečnu težinu od 8 kilograma, a ženke 5,5 kilograma. Obično dostižu dužinu od oko 90 centimetara, uključujući rep. Međutim, čini se da je Kuša prevazišao ove dimenzije.

I dok se mnogi plaše ovih mačaka zbog njihove veličine, one su zapravo poslušni i slatki kućni ljubimci, a mnogi ih nazivaju „zlatnim retriverima sveta mačaka“.

Smatraju se jednim od najinteligentnijih vrsta domaćih mačaka, veoma su druželjubivi, vole pažnju i žive od 9 do 15 godina.

"Imamo još tri mačke i psa, a Kuša je na dnu hijerarhije jer je jednostavno previše fin. On je mačka kojoj treba mnogo pažnje, voli da se bude fokusiran na njega", ističe njegova ponosna vlasnica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading