Najveći pas na svetu/Ginisova knjiga rekorda
Foto: Promo/Foto: Guinness World Records

 

S visinom od 1.046 metara, nežni džin proglašen je za najvišeg živog psa (mužjaka) na svetu, piše Djole dog.

Još od detinjstva, Britani Dejvis je sanjala da će jednog dana imati nemačku dogu, dok je njen brat Geret imao kolegu koji ih je uzgajao. Ostvarivši doživotnu želju svoje sestre, Geret je Britani poklonio osmonedeljno štene nemačke doge, koje je odmah postalo njen najbolji krzneni prijatelj, navodi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

Najveći pas na svetu/Ginisova knjiga rekorda

Foto: Guinness World Records

 

 

Britani je u početku bila nervozna što ima tako velikog psa oko kuće, ali se ispostavilo da je to bila ljubav na prvi pogled. Zevs je bio najveće štene u leglu.

„On je veliki pas otkako smo ga dobili, čak i kao štene je imao ogromne šape“, priseća se Britani.

Najveći pas na svetu/Ginisova knjiga rekorda

Foto: Guinness World Records

 

 

Zevs danas živi sa još tri psa i macom. Iako nemačke doge imaju kraći životni vek od drugih pasa zbog svoje ogromne veličine, Britani kaže da je Zevs odličnog zdravlja. „Kada odvedemo Zevsa kod veterinara, oni su uvek u čudu“, rekla je.Ideju da se dođe do Ginisove knjige rekorda prvi put je izneta na porodičnom okupljanju, kada je sugerisano da je Zevs verovatno viši od bivšeg najvišeg živog psa, mužjaka. „Nismo mislili da je to čak ni mogućnost, ali kada smo ga izmerili, shvatili smo da verovatno jeste“, rekla je Britani.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading