Bekim Fehriu i Branka Petrić
Foto: Printscreen/instagram.com/yugo.nostalgija

Bekim je bio sin albanskog imama Ibrahima Fehmijua poreklom s Kosova i Metohije, iz Đakovice, dok je Branka bila ćerka riječkog katolika i raške Srpkinje.

Njihov prvi susret nije nagoveštavao ljubavnu priču koja će se kasnije razviti.

U početku su se sretali na časovima i vežbama, a Bekim je Branki najviše pažnje privlačio na časovima plesa, gde su bili partneri na insistiranje profesorke Sonje Dojčinović. Međutim, nisu odmah postali prijatelji niti su se zaljubili na prvi pogled.

Njihovi putevi su se vremenom ukrstili, iako su početno imali nesuglasice. Brankin najbolji prijatelj Danilo Bata Stojković čak je jednom opsovao Bekimu "šiptarsku majku", što je dovelo do tenzija.

Ipak, vremenom su se sprijateljili, a Bekim se zaljubio u Branku. On je nekoliko puta pitao Branku da bude njegova devojka, ali je ona u početku odbijala jer je smatrala da je suviše mlad.

Dok je Bekim bio u vojsci, dopisivali su se nežnim, toplim pismima punim ljubavi. Bekim je Branku nazivao "anđelom", a ona njega "moj vitez".

Njihova ljubav se razvila tokom zajedničkog boravka u Novom Vinodolskom, gde je Bekim posetio Brankinu porodicu.

Jednom prilikom se, tokom gostovanja u Moskvi zbližio sa izvesnom Ruskinjom Ljudmilom, zbog čega je razbeseneo ceo pozorišni ansambl i ostavljen sam u kupeu voza.

Sve je prekinula uvek nasmejana Branka, koja mu je prišla i rekla: "Zdravstvujte", oprostila i dodala:

,, Mogao si da nađeš i neku manje lepu.''

Tada je, pisao je, shvatio da je u Branki Petrić pronašao ljubav svog života.

,, To je žena za mene. Odlučio sam. Definitivno – pisao je glumac.''

Iako su imali periode nesigurnosti, Bekim je shvatio da je Branka žena za njega. Venčali su se 1968. godine i dobili sinove Uliksa i Hedona.

Bekim je postao jedna od najvećih jugoslovenskih zvezda i gradio je internacionalnu karijeru, dok je Branka uvek bila uz njega, podržavajući ga svim srcem.

Poslednjih godina života, Bekim je imao zdravstvenih problema, uključujući moždani udar. Njegova depresija je postajala sve ozbiljnija, što je na kraju dovelo do njegove tragične smrti. Branka je bila ta koja je pronašla Bekima bez znakova života.

Danas Branka živi s velikom tugom i uspomenama na Bekima i njihovu ljubav. Kako je jednom prilikom rekla, velike ljubavi često imaju tužan završetak, ali njihova ljubav je bila posebna i trajala je 43 godine, uprkos svim izazovima.

Priča o Bekimu Fehmiju i Branki Petrić je priča o ljubavi koja je prevazišla sve prepreke. Njihova veza, iako tragično završena, ostavlja trajni pečat u istoriji balkanske kinematografije i kulture.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading