otac Tadej
Foto: Printscreen/Printscreen

 Isticao je važnost stanja misli za naš život, smirenost i radost, naglašavajući moć misli da oblikuju našu stvarnost.

Otac Tadej je podučavao da prava sloboda dolazi od oslobođenja od tiranije misli, te da je unutrašnji mir ključan za ispunjen život.

„Potrudite se da imate dobre misli i dobre želje i prijateljima i neprijateljima i videćete kako će to doneti dobar plod i vama, i svima koji vas okružuju.''

''Malobrojni su na zemaljskoj kugli smireni i krotki, ali Bog zbog tih smirenih i krotkih duša daje nam Gospod Bog blagoslov da imamo izobilje na zemlji. Tako su blažene u ovom životu smirene i krotke duše“. rekao je Otac Tadej. 

Prema njegovim rečima, trebalo bi da budemo pomireni sa svima, da ne ratujemo mislima, i da se oslobodimo tereta uvreda i briga.

Otac Tadej

youtube.com/Телевизија Храм

 

Podučavao je da ljubav i oprost predstavljaju najjače oružje protiv zla te da naše misli utiču ne samo na nas, već i na svet oko nas.

„Treba da smo mirni. Bolje je trpeti uvredu, nego naneti uvredu. Ako pretrpimo uvredu, Gospod će nam dati snagu i mir. Ako ne pretrpimo uvredu, savest nam neće dati mira. Savest je Božanski sud“.

„Gospod gleda da li mi od srca tražimo da nam On pomogne. Čujemo mnoge reči lepog primera života i kako treba uputiti bližnje da to rade. Ali, da li ćemo moći to da ostvarimo?“

Otac Tadej je podsticao našu sposobnost da biramo dobre misli i želje, verujući da to donosi mir i blagoslov, kako nama tako i drugima.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading