Vulkan
Foto: Promo/Promo

Vulkan izdavaštvo objavilo je sjajan priručnik za roditeljstvo i vaspitanje Ako je zima, nije lav švedske autorke Linde Okeson Makgurk, koja ističe važnost provođenja vremena na otvorenom i ilustruje način na koji bi skandinavska kultura mogla da bude ključ za podizanje zdravije, otpornije i samouverenije dece svuda u svetu.

 

Vulkan

Promo

 

 

Kada se Šveđanka Linda Makgurk preselila u Indijanu sa svojim suprugom Amerikancem da zasnuje porodicu, ubrzo je shvatila da njena poimanja o igri na otvorenom tamo nisu ustaljena. U Švedskoj se deca igraju napolju tokom čitave godine, bez obzira na vremenske prilike. Ostavljanje beba da spavaju napolju na niskim temperaturama nije samo nešto što je uobičajeno – to je praksa koju preporučuju lekari. S druge strane, otkrila je da su u SAD igrališta uglavnom pusta, i da deca u predškolskom uzrastu vežbaju akademske veštine dok se njihovi skandinavski vršnjaci penju na drveće i hvataju žabe.

Boreći se da se uklopi i odluči šta je najbolje za njenu decu, autorka se okrenula sopstvenom detinjstvu u potrazi za odgovorima. Da li bi skandinavska filozofija Ne postoji loše vreme, samo neadekvatna odeća mogla da bude ključ za bolji život njene dece u Americi? I kako bi se odnos njene dece prema prirodi promenio kada bi se upoznala sa skandinavskim konceptima friluftsliv-a i hygge-a? Autorka je krenula na šestomesečno putovanje u Švedsku da sve to sazna.

Linda Okeson Makgurk je rođena u Švedskoj, a godinama živi i radi u Americi. Zalaže se za skandinavski način vaspitanja dece i zagovornik je tradicije boravka na otvorenom, o čemu piše u svojim knjigama i na blogu.

„Ova knjiga je promenila život meni i mojoj porodici.“ – Dženifer L.

Priručnik koji je idealan poklon za nove roditelje Ako je zima, nije lav dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading