Rod Stjuart
Foto: Privatna arhiva/Foto: Penny Lancaster

Veliki Ser Rod Stjuart, koga sve generacije prepoznaju po hitovima kao što su "Sailing", "The First Cut Is The Deepest", "Rhithm Of Mi Heart", "Tonight's the night", "Maggie Mai" i mnogim drugim, Nedavno je napunio 78 godina.

Rođendan je, po običaju, proveo zauzet, ovoga puta zauzet promocijom novog albuma koji će izaći u februaru.Tu je i svetska turneja, pa legendarni britanski roker nema mnogo vremena za odmoriti se.

A šta radi kad ne radi? Muzička legenda priznaje da svoje obaveze planira u dogovoru sa porodicom i trudi se da ih prilagodi rasporedu svoja dva najmlađa sina. Otac je osmoro dece i uživa u toplini svog doma okružen ljudima koje najviše voli.

Veliki je ljubitelj fudbala, za šta je, kaže, zaslužan njegov otac koji je njega i njegovu braću zarazio ljubavlju prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a tu ljubav je preneo i na sopstvenu decu. I zbog svog oca, rođenog Škota, navija za reprezentaciju Škotske, a svakako je jedan od najpoznatijih navijača Seltika, na čijim utakmicama je rado viđen gost, često sa decom. Tako je od mladosti kada je posle koncerta u Glazgovu upoznao neke od igrača koji su ga pozvali da im se pridruži na treningu.
 

Kao strastveni tvorac železničkih maketa, smatra da svako treba da ima hobi, zanimanje koje zaokuplja čoveka dok ne radi. Da bi zaokružio model železničkog grada, za koji je dobio priznanje stručnog časopisa, bile su mu potrebne čak 23 godine gotovo svakodnevnog truda! Danas priznaje da se možda ne bi upustio u takav poduhvat da je znao koliko će to trajati, ali se ne kaje ni na minut!

Rod Stjuart

Foto: Penny Lancaster

 

Pored svega navedenog, ovaj Britanac je dva puta uvršten u Kuću slavnih rokenrola, dobitnik je Gremi nagrade, a 2016. godine proglašen je za viteza zahvaljujući doprinosu muzici i humanitarnom radu. On je jedan od retkih umetnika koji se može pohvaliti sa 16 singlova među prvih 10 na Billboard Hot 100 listi. Sa neverovatnih deset albuma i 26 hit singlova zauzeo je vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD.U okviru svoje svetske turneje održaće svoj prvi koncert u Beogradu 17. maja 2024. godine. u Štark Areni.

- Iskreno, uzbuđen sam zbog svog prvog koncerta u Beogradu i radujem se nastupu pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i mnogo pravih iznenađenja! - rekao je Rod Stjuart pred svoj koncert u Beogradu.

Organizator koncerta obećava publici nezaboravno veče i sjajan provod:

- Velika je čast, ali i zadovoljstvo, predstavljati muzičku legendu poput Roda Stjuarta i organizovati njegov prvi koncert u Beogradu. Sigurni smo da će publika uživati u vrhunskoj produkciji, odličnoj muzici i zabavi, tako da jedva čekamo maj! – rekao je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Nabavite svoje karte na vreme na tickets.rs!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading