VELIKA TRAGEDIJA Umro proslavljeni glumac Davor Janjić
Printscreen

Glumac Davor Janjić preminuo je u 54. godini, saznaje portal "Avaza". Prema informacijama, Janjić je preminuo sinoć u Beogradu na VMA.

Ovaj tuzlanski glumac najpoznatiji je po ulogama u jugoslovenskoj kinematografiji, u kojoj se posebno ističe uloga Nikada Halilovića u "Ovo malo duše" Ademira Kenovića.

Ovu informaciju za „Avaz” je potvrdio njegov prijatelj Ahmed Burić.

VELIKA TRAGEDIJA Umro proslavljeni glumac Davor Janjić

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostaće upamćen po rečenici mladog Nihada:

- Tvoj čovek, Senada, je teška zver. I ono malo duše što ima, sotona mu je otežao.

Igrao je i u filmovima "Kuduz", "Savršeni krug", "Praznik u Sarajevu"...Glumio i u seriji koja se još snima "Oluja", o progonu Srba iz Hrvatske i BiH. Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je filmsku glumu na Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu. Od 1997. godine Janjić je radio i živeo u Sloveniji.

U jednom od poslednjih intervjua rekao je i da ne voli da gleda svoje filmove, te da je samokritičan. Za svoj po mnogima najbolji film „Ovo malo duše“, je rekao da je za njega tada bio šok, jer je bio panker, vodio je sasvim drugačiji život, iako je imao iskustva sa kamerama.

– Bio je to civilizacijski šok, došli smo do mesta gde nije bilo ni struje ni vode. Bilo je to selo Prhinje kod Breze. Nisam mogao vjerovati da postoji 30 km od Sarajeva, prisjeća se Janjić. Kako jer naveo nije želeo da ide na probno snimanje filma, a na kraju ga je naterao njegov dobar prijatelj. Rekao je i da od snimanja filma nikada nije sreo Senadu, Branku Bajić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading