NAVIKAO SAM DA NE OČEKUJEM NIŠTA Nebojša Dugalić otkrio nepoznate detalje iz svoje karijere
Foto: Youtube/Printscreen

Glumac Nebojša Dugalić dobio je nagradu Zlatna antena “Ljubiša Samardžić“ za najbolju mušku glavnu ulogu u serijama “Vreme zla“ i “Državni službenik“, a kako ističe, priznanje nije očekivao.

- Navikao sam da ne očekujem ništa, iz mnogo razloga. Prvo zato što mislim da je nekako najvažnije da se čovek drži tog kreativnog fokusa i da čuvam radost stvaranje i deljenja. Niko ne radi da bi očekivao nagradu. Ako dođu, one su lepa verifikacija da ste nešto dobro odradili. Ali u principu uvek se vratimo tome i istažujemo da li bi nešto moglo mnogo bolje, dublje, istinitije i trudim se da se držim toga - kaže za “Blic” Nebojša Dugalić i dodaje da ne postoji uloga koju bi mogao da izdvoji kao omiljenu ili ona koja mu je bila prektnica u karijeri.

NAVIKAO SAM DA NE OČEKUJEM NIŠTA Nebojša Dugalić otkrio nepoznate detalje iz svoje karijere

Foto: Youtube/Printscreen

 

- To je teško pitanje. Trudio sam se da negujem princip raznovrsnosti, da prihvatam one uloge koje bi mi značile, bile iskorak u karijeri. Kada pogledam moj put on je bio takav da je bilo mnoštvo tih malih prekretnica koje će možda preokrenuti i biti nešto veće jednog dana u mom životu. Trudim se da prepoznam šta bi to moglo da bude prekretnica koja je pre svega zasnovana na mom osećanju izazova i onoga što prepoznajem da bih mogao da uradim u okviru neke uloge. Sve nas one grade, u svakoj nešto iznutra otkrijemo, promenimo, saznamo o sebi i drugima. Sve ih doživljavam kao jednu jedinstvenu zajednicu - rekao je Nebojša.

Nebojša ističe da je trenutna hiperprodukcija doprinela i stvaranju mnogo mladih glumaca, ali i dodaje da mu je veoma drago kada vidi nove mladalačke snage, sa kojima može da podeli mnogobrojna iskustva sa snimanja serija i filmova.

NAVIKAO SAM DA NE OČEKUJEM NIŠTA Nebojša Dugalić otkrio nepoznate detalje iz svoje karijere

Foto: Alo/Janko Plavšić

 

- Pre svega mislim da su to neke nove produkcijske okolnosti u kojima se zaista dogodio jedan istorijski pomak u broju ostvarenja koje svake godine rade na planu igranog programa i to odmah omogući pojavljivanje nekin novih potencijala, novih darovitih mladih ljudi. Jer zapravo ni u jednoj oblasti vi ne možete ni znati kakve potencijale imate dok neko ne dobije priliku da nešto uradi. Zaista se pokazalo da na sreću imamo toliko dobrih mladih snaga i onih koji će moći u budućnosti dugo da nose repertoare pozorišta i igraju velike i značajne uloge. Sećam se i sebe iz tih mlađih perioda, koliko mi je značilo kada se napajam iskustvom starijih ili srednjih generacija ili još starijih. Sada sam u tom intervalu kada iz neke sredne generacije, polako idem ka starijoj i vidim koliko je zapravo lepa ta fuzija iskustva i mladalačke poletne snage koja zaista raduje - ističe glumac.

On dodaje da mu je teško da izdvoji mladog kolegu kome bi on lično dodelio nagradu.

- To mi je stvarno teško da kažem, jer sam radio sa mnogo mladih i divnih kolega i stvarno ne bih mogao da izdvajam, ali mislim da će to vreme najbolje pokazati da svi oni koju budu dobili nagradu sigurno će i zaslužiti- istakao je on.

U svoju biografiju, glumac je upisao mnogobrojne uloge iz raznoraznih serija i filmova, ali dodaje da postoje i uloge koje je odbio u svojoj karijeri.

- Postoji mnogo, neke zato što ih nisam doživeo kao sebi bliske ili neke koje sam doživeo kao pojavljivanje nečega da sam već uradio ili prosto nisam imao vremena da se uklopim u neke intervale snimanja - kaže Dugalić.

ČEKAJUĆI VELIKE PRILIKE, MALE PROLAZE PORED NAS Poznato gde će se i kada održati komemoracija Gorici Nešović

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading