BIĆE MU ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA Omaž legendarnom Ivanu Tasovcu na prvu godišnjicu njegove smrti
Dejan Briza

Pre tačno godinu dana, Srbiju je šokirala vest da je u Beogradu iznenada preminuo Ivan Tasovac, ugledni pijanista, višegodišnji dirketor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture.

Kako su javili mediji, Tasovac je preminuo u svom domu u 56. godini.

Danas, tačno godinu dana nakon njegovog preranog odlaska, njegove kolege ispuniće veliku i poslednju želju Ivana Tasovca.

 

 

Prema pisanju medija, on je želeo da orkestar u Beogrdaskoj filharmoniji dobije Steinway Spirio | r, jedan od najkvalitetnijih i najekskluzivnijih klavira današnjice. Ova želja konačno je ostvarena, a ovaj čudesni muzički instrument biće predstavljen večeras, na svečanom otvaranju filharmonijske sezone, koje će nositi naziv – "Tasovcu u čast". Pored toga, na klaviru ćemo videti Tasovčev potpis, koji je ugraviran fabrički.

 Iako ga, nažalost, Ivan Tasovac nije dočekao, SPIRIO r je simbol svega što je on bio - jedinstven, inovativan, avangardan. Iz ljubavi i večne zahvalnosti, kroz ovaj instrument budućnosti, slavimo sve što nam je Ivan ostavio u zalog. Niko kao on nije sanjao toliko veliko i smelo, inspirisan idejama koje pomeraju granice – istakli su u Filharmoniji.

BOJANA ŠIJAN MOLI ZA POMOĆ Mirkova žena se hitno oglasila i objavila šta se desilo

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading