MALO KO ZNA Zbog ovoga je Irfan Mensur promenio prezime, ovo je njegovo pravo poreklo
Foto: Youtube/Printscreen

Glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ali uprkos dugogodišnjem prisustvu u medijima i javnom životu, pojedini detalji iz njegove privatnosti, a posebno oni vezani za njegovo poreklo i porodicu, malo su poznati javnosti.

Naime, on je rođen kao Irfan Kurić 1952. godine u Sarajevu. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa.

Njegova majka Nada je potomak grofovske prodice Alaupović, a sa majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Nakon što su se njegovi roditelji razveli, Irfan odlazi iz Sarajeva i seli se u Niš kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković.

Irfan je selidbu i život na novoj adresi doživeo veoma traumatično i teško je podnosio godine provedene u Nišu. Međutim, kako je Mima bila glumica, preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu.

Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

Alo

 

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

DEO SAM LGBT POPULACIJE Nataša Bekvalac o SAD turneji, deci i ljubavnom životu za Alo!

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading