BANE JE ZADNJE DANE PROVEO NA RESPIRATORU! Irfan Mensur ga je poslednji video, za Alo! otkriva detalje smrti Branka Cvejića
Foto: Alo/ilustracija

Simpatičan, beskrajno duhovit i pre svega sjajan glumac, čuven po ulozi Baneta Bumbara u seriji „Grlom u jagode“, bard srpskog glumišta Branko Cvejić preminuo je u 75. godini života na Kliničkom centru Srbije, a njegove neutešne kolege nisu krile šok i tugu zbog gubitka ovog velikog umetnika.

Foto: Printscreen

 

Pročitajte još: Keba uradio OBRVE od 70.000 dinara: Toliko je dobra TRANSFORMACIJA da mu i žene zavide!

Iako su okolnosti pod kojima je glumac preminuo javnosti i dalje nepoznate, glumac Irfan Mensur za Alo! je otkrio da je njegov prijatelj poslednje dane proveo na respiratoru zbog vode koja mu se pojavila u plućima.

On je takođe ispričao da je Cvejić nakon operacije debelog creva dobio sepsu, što je znatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje.

Da Bane nije slutio da mu se uskoro bliži kraj, te da ništa nije ukazivalo na njegovo narušeno zdravstveno stanje, Mensur je potvrdio kada je otkrio detalje njihovog poslednjeg susreta.

- Bane i ja smo se družili 50 godina. Pet decenija smo zajedno prolazili kroz sve životne situacije, bili smo nerazdvojni. Koliko smo bili bliski, potvrđuje činjenica da je išao sa mnom i mojom prvom suprugom Ljiljanom na medeni mesec u Italiju. Vesti o njegovoj smrti su me zaista jako potresle, još uvek sam u šoku - rekao je za Alo! vidno uznemiren glumac, koji je potom otkrio detalje njihovog poslednjeg susreta.

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Našao sam se s Banetom na piću dva dana pre nego što je hospitalizovan. Ništa nije slutilo na to da mu se uskoro bliži kraj. Bio je raspoložen, pun života i planova. Pričali smo o tome da sada više radimo nego što smo radili u mladosti, posao mu je davao neki adrenalin, to ga je održavalo u životu. Dosta smo se smejali i ćaskali smo o životu - rekao nam je Irfan, koji je otkrio šta je pošlo po zlu.

- Tačan razlog Banetove smrti još uvek nije poznat. Znam da nije imao karcinom, niti koronu, kao što mnogi sumnjaju. Imao je problem s debelim crevom koje je operisao, a dok je ležao u bolnici došlo je do komplikacija. Poslednje dane proveo je priključen na respirator zbog vode u plućima. Brzo je dobio i sepsu i uprkos svoj borbi lekara izgubio je bitku za život - rekao nam je uznemireni glumac.

Podsetimo, Branku je početkom jula pozlilo u toku probe u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, nakon čega je glumac hitno hospitalizovan. On je tada imao operaciju debelog creva, a pored naporne borbe lekara, Cvejić je u utorak izgubio bitku za život i time ostavio nenadomestivu prazninu u glumištu.

Pavić: Bio je jako vaspitan!

Scenarista Siniša Pavić sarađivao je s Brankom na mnogim projektima, a sada je otkrio koliko su ga potresle vesti o njegovoj smrti.

- Otišao je meni vrlo drag glumac. Nije bio samo talentovan nego i obrazovan, ali dobar i vrlo vaspitan čovek, što često nije slučaj. S njim sam imao dug period saradnje - rekao je on za domaće medije.

 Mira Banjac: Izgubila sam prijatelja

Mira Banjac takođe nije krila tugu zbog smrti svog, kako ističe, velikog prijatelja.

Printscreen

 

- Nisam radila s Brankom, mi smo bili prijatelji. Volela sam njegovu porodicu i družila sam se s njegovom ženom i sa njim. On je bio odličan glumac i dobar kolega. Bio je čovek koga je interesovalo šta se događa oko pozorišta i uvek je gledao da bude u njemu. Mnogo mi je žao - istakla je ona.

 Mirjana Karanović: Branko je deo mog života

Mirjana Karanović oprostila se od preminulog kolege na svom Instagram profilu, a tom prilikom istakla je da je s Brankom bila vrlo prisna.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

„Moj prijatelj, partner na sceni, moj i naš Cveja! Uvek si bio tu za mene. Ti si deo mog života zauvek. Mnogo te volim, Cveki“, napisala je ona.

 Danica: Umiru samo glumci!

Danica Maksimović istakla je da joj je jako teško što je proteklih godina izgubila dosta kolega.

Foto: Alo/ilustracija

 

- Teško mi je i tako je već tri godine. Imamo osećaj da umiremo samo mi, glumci, evo sada i Branko. Teško nam je bez svih tih ljudi s kojima smo delili scenu, posao, život… Samo želim da izjavim saučešće njegovoj porodici i da kažem da mi je mnogo žao. Ne želim da govorim o njegovoj bolesti, o tome ne - izjavila je Maksimovićeva.

POSLEDNJI INTERVJU ČUVENOG LISTERA! Evo šta je bilo posebno značajno za Branka Cvejića

 

 

Komentari (0)

Loading