STUPA NA SNAGU ODMAH Grupa "Prljavo kazalište" promenila ime, ako prekrše ovo sledi momentalna kazna
Promo

Poznata rok grupa "Prljavo kazalište", koju čine Jasenko Houra i Mladen Bodalec, više ne može da nastupa pod dosadašnjim nazivom. Kako pišu mediji, ovaj sastav od sada će nastupati pod imenom "Houra Grupa".

Ova novina je otkrivena prilikom najave za festival Fusion u Splitu. Početkom jula donesena je privremena sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno da koriste ime "Prljavo kazalište".

- Mogu da potvrdim da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. doneo rešenje kojim se određuje privremena mera kojim se gospodin Houri i gospodin Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne delatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima - rekao je ranije za Index.hr advokat Tihomira Fileša, Kristina Delfin Kanceljak i dodaje:

STUPA NA SNAGU ODMAH Grupa

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Privremena mera stupa na snagu danom dostave rešenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku - navela je ona.

Nekoliko dana kasnije Jasenko Houra je otkrio da on u tom trenutku još nije bio dobio dokument o rešenju.

- Ja vam ne smem ništa da odgovaram dok je proces u toku, ne možemo - kratko je rekao Jasenko Houra za Index i najavio prigovor na rešenje suda.

- Ne znam šta će biti dalje. Glupo mi je da nagađam - naveo je on.

Sud je odredio i novčanu kaznu ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mere.

- Privremena mera određena je pod pretnjom novčanih kazni i to 30.000 kuna (468.453 dinara) za gospodina Houru te 10.000 kuna (156.151 dinara) za g. Bodaleca ukoliko ne postupe po tom rešenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da gospodin Houra i gospodin Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umesto poštovanja sudske mere - objasnila je advokat Kanceljak.

Inače, grupa Prljavo kazalište osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Ime je dobila po epizodi kstripa Alan Ford.

NIJE HTELA DA PLATI 15 EVRA LEŽALJKE Zlata Petrović napravila hoos u Crnoj Gori, pevačica besnela na plaži i svađala se sa ženama

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading