Otvaranje izložbe slika "Iskra" Srđana Stefanovića 12. maja u Galeriji mts Dvorane
Promo

Izložba slika "Iskra" autora Srđana Stefanovića biće otvorena u četvrtak 12. maja u 19.30 u Galeriji mts Dvorane. Nakon Miloša Šobajića i Dada Đurića čija dela smo mogli da vidimo u Galeriji kultnog prostora, sada imamo priliku da se upoznamo sa stvaralaštvom mladog umetnika Stefanovića. Podsetimo, Galerija mts Dvorane otvorena je 05. marta 2021. godine izložbom slika slavnog Miloša Šobajića.

- Bio sam poslednji učenik i lični asistent velikog Miloša Šobajić, te mi je ogromna čast što izlažem baš na ovom mestu, u galeriji koju je otvorio moj profesor Šobajić marta 2021. godine - poručuje Stefanović uoči izložbe STAKLO KAO INSPIRACIJA ZA "ISKRU".

Uoči otvaranja izložbe, Stefanović koji je bio poslednji učenik i lični asistent Miloša Šobajić poručuje:

Otvaranje izložbe slika

Promo

 

- Ogromna mi je čast što izlažem baš na ovom mestu, u galeriji koju je otvorio moj profesor Miloš Šobajić svojim delima prošle godine i koji je ovde organizovao izložbu Dada Đurića sa idejom da se u Galeriji dvorane izlažu radovi umetnika po njegovom izboru - rekao je Srđan.

STAKLO KAO INSPIRACIJA ZA NASTANAK "ISKRE"

Kako kaže Stefanović, pune tri godine posvetio se istraživanju stakla, kao materijalu velike energije sa idejom da ga implememtira u platno, što je konačno i uspeo: 

- Na taj način , stvorio sam zarobljenu svestlost, iskru života, koja se oslobađa i ide ka nama kao nimbus, kao oreol ili pak mandorla, menjajući sve, i prostor i vreme ali i samu sliku. Ovaj fenomen poistovećujem sa čovekom, koji jeste zarobljena svetlost u svom telu, u tamnom plaštu od kože, ali koji spoznavši istinu postaje ono što uistinu jeste, a to je sama svetlost - objašnjava umetnik.

SUZE SAME IDU, KOČI SE CELA STRANA Naša glumica trpi nesnosne bolove, nedavno se udala, a sada prolazi kroz pravi pakao

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading