BESPLATAN DŽEZ KONCERT U BOŽIDARCU: U četvrtak u 20h nastupaju Lana Janjanin i Dina Rizvić sa Big bendom RTS
Printscreen

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac" ponovo organizuje besplatan sadržaj za ljubitelje muzike. U četvrtak 31. marta 2022. u 20 sati u Božidarcu održaće se koncert Lane Janjanin i Dine Razvić sa Big bendom RTS koji nedvosmisleno predstavlja najznačajniju džez instituciju u zemlji. Iz Božidarca poručuju da je ulaz slobodan i pozivaju sve ljubitelje džez zvuka da se pridruže.

Direktor Božidarca Vladimir Kljajić ističe da su se Lana Janjanin i Dina Rizvić već uveliko upisale u regionalnu džez istoriju kao prve dame koje su komponovale, aranžirale, odsvirale, otpevale i snimile svoj opus za džez orkestar.

- Osim autorskih pesama, one se bave i obradom njima dragih kompozicija u džez maniru, zato nam je čast kao ustanovi da organizujemo koncert. Školovane su na Berkli koledžu i Univerzitetu muzike u Beču, tako da će biti privilegija da pružimo priliku publici da uživa i upozna ovako redak spoj komponovanja, aranžiranja, džez pevanja sa vrhunskim izvođenjem Big benda RTS. Imajući u vidu da obe umetnice imaju manje od trideset godina nadamo se da ćemo u publici imati i mlađe generacije koje će zavoleti džez - rekao je Kljajić.

Koncert se realizuje u saradnji sa Muzičkom produkcijom RTS, Udruženjem "Duško Gojković Džez Inicijativa", a uz podršku gradske opštine Vračar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading