SLAVNI GLUMAC DANAS BI PROSLAVIO ROĐENDAN! Sin mu je bio najveći kritičar, a pred smrt je govorio da je razočaran u sve!
Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od najpoznatijih glumaca starije garde, Feđa Stojanović rođen je na današnji dan i da je živ, napunio bi 74. godine. Feđa je preminuo 5. maja prošle godine, a na večni počinak tada su ga ispratili članovi njegove porodice, prijatelji i kolege. 

Feđa je ostao upamćen kao veoma angažovan glumac i veliki gospodin, ali i kao divan profesor na Akademiji umetnosti jednog privatnog fakulteta. 

Njegova verna publika redovno je mogla da ga gleda u predstavama u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, a široj publici poznat je i po brojim ulogama u filmovima i TV serijama.

SLAVNI GLUMAC DANAS BI PROSLAVIO ROĐENDAN! Sin mu je bio najveći kritičar, a pred smrt je govorio da je razočaran u sve!

Alo! Dejan Briza

 

Glumio je, između ostalih, u predstavama Molijer, Čudo u Šarganu, (Ne)sumnjivo lice, Tri verzije života, Otac na službenom putu, Zoran Đinđić, Revizor, Gospodin Biderman i piromani…

Ostao je poznat i po ulogama u filmovima "Tamo i ovde", "Ljubav i drugi zločini", "Čarlston za Ognjenku", "Flert", "San zimske noći", "Siroti mali hrčki 2010", "Mala noćna muzika", "T.T. Sindrom, Kupi mi Eliota", "Lepa sela lepo gore", "Višnja na Tašmajdanu" i drugim. 

Feđa

Foto: Youtube/Printscreen

 

Role je imao i u TV serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Moj rođak sa sela“, „Ulica lipa“, „Bela lađa“, „Košarkaši“, „Stižu dolari“, „Kazneni prostor“, „Porodično blago“, „Srećni ljudi“, „Bolji život“, „Roman o Londonu“, „Šešir profesora Koste Vujića“…

Tokom karijere osvojio je nagrade „Strahinja Petrović“ FDU Beograd, „Tanhofer“ FDU Beograd, Povelja za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Pre četiri godine preminuo mu je sin, poznati reditelj Uroš Stojanović za koga je Feđa govorio da mu je bio najveći kritičar.

- Mislim da je prošlo to viteško vreme da se borimo za istinu. Okruženi smo lažima i isključivo ličnim interesima. Posle svih prevara i razočarenja više nikome ne verujem. Odlično se osećam jer više nemam iluzije. A sve mi je bliža ona misao: „Ja sam zaćutao kad sam video ko je sve progovorio"-  rekao je prošle godine u jednom intervjuu. 

NAUČILA SAM LEKCIJU! Haris Džinović nije ispoštovao želju svoje supruge, a evo kako je ona reagovala na to!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading