Marko Živić je ovako pričao: Jedini lek je...
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

 

Živić je do samog kraja života zadržao vedar duh, a iza sebe je imao i pobedu nad malignom bolešću.

Ovaj rođeni Kruševljanin, koji je govorio da je Beograd njegov dom, a Kruševac kuća, bio je religiozan i svaki odlazak u Kruševac je koristio je da obiđe Crkvu Lazaricu.

- Imao sam prilike da poljubim mošti cara Lazara, koje se nalaze u Lazarici, tako da mogu da kažem da sam se susreo sa carom Lazarom. To je moj grad. Energija i duša će mi uvek biti i tamo - pričao je svojevremeno Živić.

Rekao je da kao narod jesmo jedinstveni i da se uvek trudimo da nekome nešto pomognemo.

- Jedini naš usud je što smo na raskrsnici svih puteva i to nikada nismo uspeli da iskoristimo u svoju korist. Čarapani su svoje ime dobili zato što su za vreme Prvog svetskog rata otišli u čarapama da brane zemlju, jer nisu imali obuću. Ta posvećenost odbrani identiteta je velika stvar kod nas. Mi smo trafika na putu Evropi, Zapadu i to nas mnogo košta - rekao je Živić i objasnio da kada taj položaj iskoristimo kao korist tada će stvari krenuti u našu korist.

- Postoji u životu dva opredeljenja. Jedno je zadovoljstvo, a drugo sreća i oba hrane različiti deo mozga. Oni su u dizbalansu, ako se pojačava zadovoljstvo, preterivanje u različitim stvarima, ubija se doza sreće. Jedini lek je da doziraš zadovoljstvo da bi bio srećan jer onda su oni jedno pored drugog. Kada bi razmislili o tome - kada se prejedete ćevapa, tada ste zadovoljni, ali posle niste srećni. Probajmo da nađemo balans - pričao je ovaj plemenit glumac koji je naveo da treba dati da bi dobili.

Živić je i u najtežim trenucima odlazio kod bolesnih prijatelja da im podigne životnu energiju svojom pozitivnošću.

- Operisan sam na Svetu Petku, to je moja slava, ja jesam pobožan i nisam čovek stereotipa. Uvek ću se truditi da pomognem svakome - naveo je jednom prilikom Živić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading