FESTIVAL DUODRAME U TOPOLI Zagrepčani otvorili scenu
Teatar Rugantino

Predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Moj muž”, u režiji Jovane Tomić i interpretaciji Jovane Belović i Sanje Marković, sinoć je u bioskopu Kulturnog Centra počeo osmi Festival duo drame u Topoli.

Večeras je na programu duodrama “Uvijek će nam ostati ljubav” Teatra “Rugantino” iz Zagreba. Reditelj je Dario Harjaček, a uloge tumače Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Ova predstava pomenutom festivalu daje značaj međunarodnog.

Marija Bergam i Damjan Kecojević iz Bitef teatra predstaviće se sutra duodramom “U čeljusti medveda” u režiji Svetlane Dimčović.

U Utorak je na programu “Gidionov čvor” Gradskog pozorišta Bečej, koji pokušavaju da odvežu Bojana Milanović i Simonida Mandić. One potpisuju i režiju.

Poslednja predstava u takmičarskoj konkurenciji biće odigrana 8. septembra. To je duodrama “Jedan Pikaso” beogradskog “Ateljea 212”. Uloge tumače Sofija Juričan i Tihomir Stanić, a reditelj je Erol Kadić.

Festival se završava 9. septembra revijalnom predstavom “Ko je ovde idiot” u produkciji “Jugoarta”, po motivima jednočinke “Idiot” Muze Pavlove, a u izvedbi Milana Kalinića i Srđana Ivanovića.

Inače sve predstave počinju u 20 sati, a odabrala ih je Jelena Mijović, dramaturg “Ateljea 212”. U žiriju su Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, Maša Mihailović, umetnički sekretar “Ateljea 212” i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar i teatrolog. Biće dodeljena i nagrada publike.

BONUS VIDEO:

O NJENOM JUČERAŠNJEM STAJLINGU SVI PRIČAJU! Edita Aradinović je glavna tema na društvenim mrežama, a evo odakle inspiracija za taj kostim!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading