GAGA ANTONIJEVIĆ ZA ALO! OTKRIVA SVE DETALJE FILMA JANIČAR:  Šeron i Bejl će morati da nauče srpski!
FOTO: Tanjug Zoran Zestic

Otkako se iz Amerike vratio u Srbiju, režiser i scenarista Predrag Antonijević pomera granice domaće kinematografije, a nakon velikog uspeha koji je postigao serijama "Ubice moga oca" i "Državni službenik", kao i filmom "Dara iz Jasenovca" reditelj je odlučio da ode korak dalje i dovede Holivud u Srbiju.

Naime, on uveliko radi na novom projektu, filmu "Janičar" u kome će glavnu ulogu tumačiti legendarni američki glumac Kristijan Bejl, a pregovori su uveliko u toku i sa Šeron Stoun.

U razgovoru za Alo!, Antonijević je otkrio zbog čega je baš odabrao Kristijana Bejla za svoj film, kako teku pregovori sa Šeron Stoun, ali i da li će slavni holivudski glumci morati da nauče srpski za potrebe filma.

GAGA ANTONIJEVIĆ ZA ALO! OTKRIVA SVE DETALJE FILMA JANIČAR:  Šeron i Bejl će morati da nauče srpski!

AP Michael Sohn

 

 

- Kristijan Bejl će igrati glavnu ulogu u "Janičaru", a tumačiće lik Srbina koga su Turci odveli u Istanbul, gde će postati paša u njihovoj vojsci. Još nismo odredili datum početka snimanja, ali ono što je poznato je da ćemo snimati u Srbiji i Turskoj. Zbog toga će svi likovi u filmu pričati na srpskom, turskom i engleskom. Naravno, zbog inostranog tržišta, najviše će biti zastupljen engleski, ali u određenim delovima će morati da pričaju i na srpskom - rekao je za Alo! Gaga Antonijević, i otkrio kako je došlo do saradnje sa slavnim glumcem.

- Kristijanova žena je Srpkinja, a on i ja smo se upoznali upravo preko njenih roditelja. Kroz naše dugogodišnje druženje dosta smo pričali o istoriji našeg naroda i dotakli smo se perioda koji je naš narod proveo pod turskom okupacijom. Bejl i ja već godinama radimo na scenariju za ovaj film - rekao je Gaga, i nastavio:

- Bejlu je ta priča privukla pažnju jer je jako karakteristična, naravno najviše je vezana za našu istoriju, ali pojam janičarstva je mnogo širi od toga i svuda je prisutan. Usvajanje tuđih kultura ne dešava se samo kao posledica ratovanja, već je to opšte prisutna stvar - istakao je Antonijević, i objasnio:

- Na primer, kada se deca školuju u inostranstvu, poprime mnoge karakteristike drugog naroda, pa kada se vrate u svoju zemlju ne ponašaju se više isto - objasnio je Gaga, koji, kako kaže, planira da dovede Holivud u Srbiju.

- Ideja je da okupimo još holivudskih zvezda, u pregovorima smo sa mnogima, svi žele da sarađuju s Kristijanom, ali pitanje je da li u trenutku snimanja filma imaju zakazana druga angažovanja. Takođe, mora se potrefiti ekipa koja želi da sarađuje, mnogi svetski glumci ne žele da rade jedni s drugima - rekao je reditelj, koji je za Alo! otkrio kako teku pregovori sa zvezdom "Niskih strasti".

GAGA ANTONIJEVIĆ ZA ALO! OTKRIVA SVE DETALJE FILMA JANIČAR:  Šeron i Bejl će morati da nauče srpski!

AP Chris Pizzello

 

 

- Sa Šeron Stoun pregovori su uveliko u toku. Preliminarni pregovori su završeni, a ostalo je da se usklade detalji - ispričao je Gaga, i dodao:

- Kada se odredi početak snimanja, videćemo da li Šeron ima druga angažovanja, kao i koliki honorar će tražiti, da li ćemo moći da ostvarimo saradnju - rekao je reditelj, koji nije želeo da potvrdi naša saznanja da će Šeron u filmu imati ulogu srpske majke.

- Ne smem da otkrijem koju bi ulogu igrala, to se ne zna sa sigurnošću dok se ne oformi ekipa glumaca, tek tada ćemo znati sve detalje - objasnio je reditelj.

Istorijski film o turskoj okupaciji

Film "Janičar" uskoro bi trebao da počne sa snimanjem, a kako je već ranije otkriveno, radnja filma je smeštena u kraj 17. veka, a projekat će biti sniman u Srbiji i Turskoj. Glavni lik, Kristijan Bejl, glumiće Srbina koga su Turci odveli u Istanbul gde on postaje paša u njihovoj vojsci. Međutim, on se u jednom trenutku vraća u rodno mesto da bi ugušio bunu koju su Srbi podigli. Kako su sećanja počel"a da naviru, on se našao u moralnoj dilemi šta je ispravno da uradi, da li da spase svoj narod ili da ostane odan sultanu.

 

 

Bejl: Moja žena Sibi ne trpi gluposti!

GAGA ANTONIJEVIĆ ZA ALO! OTKRIVA SVE DETALJE FILMA JANIČAR:  Šeron i Bejl će morati da nauče srpski!

AP Jordan Strauss

 

 

Kristijan Bejl je već skoro dve decenije u braku sa Sandrom Blažić Sibi. Pravo ime njegove supruge je Srboslava, ona je dete srpskih emigranata koji su krajem šezdesetih godina otišli u Ameriku, gde ona radi kao agent za nekretnine. Kristijan i Sandra imaju dvoje dece, a on se zbog ljubavi sa Srpkinjom sukobio i sa sestrom i majkom, koje ovu ljubav nisu podržavale.

- Sibi je neverovatno snažna i otresita žena, ne trpi nikakve gluposti i baš zato je volim. Od uloge za koju se pripremam zavisi kako ću se ponašati kod kuće, ali njoj se to dopada i misli da je kul. To možete da posmatrate na dva načina. S jedne strane neko bi rekao "jadna žena, sigurno joj nije lako da se nosi s tim", a s druge možete da joj zavidite i kažete "kakva srećnica, u isto vreme može da bude sa toliko različitih muškaraca" - rekao je glumac svojevremeno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading