BEOGRAD JE SPREMAN ZA SPEKTAKL! Vesić: Večeras na Tašmajdanu nastupa velika Elina Garanča
Promo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da večeras u glavnom gradu nastupa najveći mecosopran današnjice Elina Garanča, čime Beograd "pokazuje da ima ambiciju i potencijal da postane centar operske umetnosti u ovom delu sveta". "Elina Garanča, jedna od najvećih operskih diva današnjice, ne voli da je zovu zvezdom, što ona svakako jeste. ''To se može u tenisu, ali ne i u umetnosti'', objašnjava ona svoj stav.

Beogradska publika imaće priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar Srpskog narodnog pozorišta", istakao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu. On je podsetio da će Elina Garanča večeras na Tašmajdanu pevati Karmen u koncertnoj verziji čuvene istoimene opere. "Garanča se smatra najboljom Karmen u svetu u poslednje tri decenije, a tu titulu letonska operska zvezda stekla je nakon velikih uspeha sa ovom ulogom u Kraljevskoj operi Kovent Garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku.

BEOGRAD JE SPREMAN ZA SPEKTAKL! Vesić: Večeras na Tašmajdanu nastupa velika Elina Garanča

Promo

 

Odlikuje je svetli i živopisno čist glas, besprekorna elegancija i perfekcionistički pristup, a nastupa sa najvećim solističkim i dirigentskim imenima današnjice, uz najbolje svetske orkestre", ukazao je zamenik gradonačelnika. Podsetio je da će večeras Beograd na otvorenom stadionu Tašmajdana, u okviru BELEF-a, a pod sloganom „Beograd živi” uživati u koncertnoj verziji opere "Karmen" Žorža Bizea, sa najlepšim arijama. "Naše mlade operske zvezde imaće priliku da nastupe sa velikom svetskom divom.

Večeras nas čeka spektakl na Tašmajdanu! Zato što Beograđanke i Beograđani zaslužuju najbolje svetske zvezde da nastupaju u našem gradu. U februaru nastupao je Njujork siti balet, a sada Elina Garanča. Uvek ću se truditi da bude tako jer Beograd je svet", istakao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading