SKANDAL! Poznati glumac optužio Gagija da mu je ukrao pesmu "Ružo rumena", Jovanović morao hitno da odgovori?!
Printscreen

Zvezda serije "Moj rođak sa sela", glumac Dragan Gagi Jovanović otpevao je jednu od naših najpoznatijih pesama "Ružo rumena", za koju njegov kolega Nebojša Ljubišić navodno tvrdi da je on napisao muziku i deo teksta.

Kako mediji prenose, Nebojša ga je optužio da mu je ukrao ovu numeru, preciznije, Ljubišić navodno osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene "Ruže rumene". Navodi se i da su kolege zbog velikog hita završile navodno na sudu.

- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao Ljubišić i potvrdio ova saznanja, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

Ovim povodom oglasio se i sam Jovanović koji ističe da je to za njega "tužna priča".

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručio je Jovanović.

Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović.Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom.

Jovanoviću su zato navodno blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme.

Numera "Ružo rumena" napisana je 2008. godine, a Gagi ju je izveo u seriji "Moj rođak sa sela". Glumac je u novembru 2013. godine sa bendom Džiberi održao dva komična koncerta u Sava Centru, a za potrebe ovih koncerata napisao je himnu za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading