Nikada ne postavljajte Wi-Fi ruter na ova mesta u kući: Internet će biti veoma spor
Foto: Shutterstock

Odabir pravog mesta za postavljanje vašeg Wi-Fi rutera je ključ za dobar kvalitet signala i zadovoljavajuću brzinu surfovanja vebom kod kuće.

Ova oprema zapravo može biti podložna preprekama koje sprečavaju talase da dobro putuju i stignu do svih prostorija u kući. Otkrivamo pet mesta u kući gde ne bi trebalo da stavljate ruter.

Neki korisnici postavljaju ruter u udaljene delove kuće. Postoji rizik da će signal biti usporen zbog prepreka i materijala svih vrsta. Takođe, snažno se preporučuje da se ruteri ne postavljaju blizu betonskih zidova koji su veoma debeli ili staklenih prepreka kao što su ogledala koja blokiraju signal.

Štaviše, mnogi ljudi više vole da sakriju svoj Wi-Fi  ruter, često da bi ga držali van domašaja dece ili da ne bi pokvarili unutrašnju dekoraciju. Bez obzira na razloge, ovaj uređaj ne treba stavljati u metalni ormarić ili ormarić. Takav materijal prigušuje širenje talasa i sprečava uređaj da pravilno emituje mrežu. Dobro je znati da se signali sa rutera često emituju nizvodno.

Umesto postavljanja rutera na niski sto ili direktno na pod, bolje je da ga podignete da biste optimizovali pokrivenost mreže. Zatim se može postaviti na policu ili pričvrstiti na visinu zida, idealno u centralnom delu kuće. Ovo će omogućiti uređaju da pravilno funkcioniše. Takođe se preporučuje da postavite ruter na mesto dalje od elektronskih uređaja kao što su mikrotalasna pećnica, računar, monitor za bebe ili rerna. Oni mogu da emituju jak signal uporediv sa onim rutera, što može da izazove smetnje u internet mreži.

Voda takođe može ometati prenos signala tako što ga blokira ili raspršuje. Ne postavljajte ruter blizu frižidera, radijatora, akvarijuma ili cevi. Ovo važi i za vodu u posudama sa biljkama koje su sveže zalivene ili čija je zemlja često vlažna. Kao što razumete, odlučivanje o lokaciji rutera nije lak zadatak. Ako izbegnete neka od gore pomenutih mesta, moći ćete da iskoristite dobru kvalitetnu i brzu vezu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading