posao
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Microsoft je unapredio svoj Teams sa platformom za virtuelnu stvarnost, Microsoft Mesh, omogućavajući korisnicima da organizuju i učestvuju u virtuelnim sastancima u 3D i VR formatu.

Ova inovacija pretvara Teams u napredno korporativno okruženje gde se sastanci mogu održavati u virtuelnom prostoru, sa mogućnošću učestvovanja sa ili bez VR headseta.

Ovaj pristup omogućava korisnicima da dožive sastanak kao da su fizički prisutni sa kolegama, čak i ako se nalaze na različitim lokacijama. Zahvaljujući prostornom audio sistemu, moguće je voditi privatne razgovore udaljavanjem od grupa u virtuelnom prostoru, imitirajući realnu dinamiku kancelarijskih interakcija.

Za najbolje iskustvo, preporučuje se korišćenje VR headseta, a Microsoft trenutno podržava Meetine Quest uređaje. 3D Mesh sastanci nude prilagodljiv prostor za različite aktivnosti, uključujući igre i druženja sa kolegama.

Kako bi koristili sve prednosti ove tehnologije, poslovni korisnici Microsoft Teamsa moraju imati poslovni plan, dok je za prilagođene imerzivne prostore potrebna Teams Premium licenca. Ova novina otvara nove mogućnosti za unapređenje saradnje i komunikacije u poslovnom svetu, donoseći jedinstveno iskustvo virtuelnih sastanaka.

(ITnetwork)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading