ASTRONAUT NASA VERUJE DA NAS VANZEMALJCI NISU BLIZU ZEMLJE Nismo im zanimljivi, neće da gube vreme
Foto: Printscreen

Nasin astronaut i naučnik, Sten Lav (57), koji se pridružio NASA timu 1998. godine, svoju prvu misao u svemiru imao je 10 godina kasnije, tačnije 2008. godine. On je za strane medije otkrio zbog čega nas mistična bića iz svemira, odn. vanzemaljci još uvek nisu posetili.

Kako je i sam rekao, proveo je preko 300 sati u svemiru, ali nije imao priliku da se susretne sa bilo kakvim dokazima i znacima o još nekim stanovnicima kosmosa. Uprkos tome što NASA trenutno i zvanično istražuje neobjašnjiva viđenja NLO-a, Lav još ne veruje da se vanzemaljci nalaze u blizini Zemlje.

Njegova prva teorija je da bi u svemiru mogli da postoje inteligentni vanzemaljci koji jednostavno ne žele da nas posećuju.

"Možete da zamislite inteligentan život koji jednostavno ne mari za tehnologiju i koji je savršeno srećan što ostaje kod kuće i ne oseća se kao da treba da gradi svemirske brodove", rekao je on. Nasin astronaut veruje da bi mogli da postoje vanzemaljci, ali ne žele ili ne mogu da nas posete, te je kao za objašnjenje naveo delfine.

"Delfini su prilično pametni, ne možemo da komuniciramo sa njima, niti da ih razumemo u potpunosti i da se nekako povežemo. Dakle, vanzemaljski signali su možda mnogo češći nego što mislimo, ali ih jednostavno ne prepoznajemo jer su nam strani i toliko različiti od nas", objasnio je on. Njegova druga teorija je ta da postoji mogućnost da ih je svemir "istrebio" pre nego što su uspeli da stignu do nas, dok treća teorija govori da postoje vanzemaljci daleko inteligentniji od nas i da ne žele da gube vreme na posete.

"Civilizacija koja može da ovlada takvom energijom verovatno nema nikakve veze sa nama. Bili bismo zanimljivi sa naučnog stanovišta, pretpostavljam. To je predmet mnogih debata", rekao je Lav za kraj. 

NASA i svemirske agencije širom sveta nastavljaju da traže znakove vanzemaljskog života ili čak dokaze o njihovom postojanju, a astronaut veruje da bismo još uvek mogli da pronađemo vanzemaljce ako budu slali radio signale koje možemo da otkrijemo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading