BRZINA INTERNETA Rad od kuće donosi probleme, evo pet trikova kako da ih rešite!
Foto: Printscreen

1. Premestite ruter

 

Wi-Fi signal kvalitetniji je horizontalno od rutera. Zato ga je bolje postaviti na spratu kuće na kome radite. Ruter postavite na centralno mestu u stanu, poput hodnika kako bi ravnomerno slao signale. Bolje ga je staviti na policu nego u ormar jer što je više prepreka poput vrata i zidova, signal će biti lošiji.

2. Uređaj spojite na mrežni kabl Uz sve napretke bežične tehnologije, direktno spajanje uređaja s mrežnim kablom poboljšaće protok jer su žice uvek brze i pouzdane. S druge strane, vaš uređaj više nije opterećenje za bežičnu Wi-Fi mrežu koju koriste drugi ukućani.

 

3. Nabavite pojačivač signalaPonekad nije problem u lošem internetu već u slabom signalu u jednom delu kuće. Za ‘mrtvu zonu’ koja je udaljena od rutera i deli je nekoliko zidova, najbolje je postaviti pojačivač Wi-Fi signala. Ako je više problematičnih mesta u stanu koje ne hvataju signal, onda je najbolje da razmislite o novom ruteru.

 

4. Koristite Wi-Fi pristupnu tačku 

 

Skoro svaki pametni telefon nudi mogućnost pristupne tačke i deljenja Wi-Fi veze. To će vam dobro doći ako u nekom trenutku ostanete bez interneta, a treba da završite posao. U tom slučaju ipak pripazite na potrošnju interneta.

 

5. Izaberite paket s bržim internetom Ako se vaše domaćinstvo proširilo i imate više uređaja nego pre nekoliko godina možda vam je potreban novi ruter i drugačiji internet paket.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading