PTICA MU JE UKRALA AUTO Tiktokeru nije dozvoljeno da vozi svoj automobil jer je pronašao neverovatnu stvar na haubi
Foto: printscreen/TikTok

Foto: printscreen/TikTok

 

Korisnik TikToka Hero_JP  išao je po svoj auto koji je bioi u podzemnoj garaži. Automobil je za njega spremio  iznenađenje, sada je služio kao drvo, kako u pogledu funkcije, tako i okretnosti. 

Golub se ugnezdio na vetrobranskom staklu, a na nesreću vozača, ova vrsta goluba zaštićena je zakonima ptica.

„Ok, molim vas zanemarite prljavi automobil“, rekao je u videu pod nazivom „ŠTA DA RADIM“, prilazeći vozilu. "Šta da radim sada?"

Pokušao je da urazumi pticu, rekavši joj da ima mesta u garaži i da je gladan, ali ptica je nastavila da sedi na kolima, nepomična zbog njegovih molbi.

Na kraju je odlučio polako vozi napred pokušavajući da nagovori pticu da ode, što je i učinilo. Ali kada je pogledao u gnezdo, ustanovio je da je ptica već položila jaje. Tada se očigledno osećao krivim i parkirao se tačno tamo gde je ranije bio kako bi podstakao pticu da se vrati. Čak je gnezdo smestio u kutiju.

Plan je bio da se kutija u kojoj se nalazi gnezdo premesti na pod, ali ni ovo nije uspelo. Ptica se neprestano vraćala na automobil, pa je vratio kutiju natrag u automobil i pozvao spasioce, koji su ga obavestili  da je "kada položi jaje, birba federalno zaštićena, tako da ne mogu da je pomerim" .

Stoga je njegov automobil sada zapravo drvo.

„Više volim birbu“, prokomentarisao je jedan korisnik . "Ali nije li to samo žalosna golubica? Oni nisu ugroženi, pa u čemu je razlika? Mislim, trebalo bi da je bar možete pomeriti."

Hero_JP je citirao Američku službu za ribu i divlje životinje  (USFVS), koja kaže: "Većina gnezda ptica zaštićena je (MBTA). Prema Zakonu o ugovoru o migracijskim pticama (MBTA), nezakonito je uništavanje gnezda u kojem su jaja ili pilići ili ako postoje mlade ptice koje su i dalje zavisne od gnezda za opstanak “.

Zatim je citirao spisak ptica selica zaštićenih tim činom, koji uključuje Zenaida macroura , žalosnu golubicu. Prema USFVS-u, postoji prostor za premeštanje zaštićenih gnezda.

„Pod vrlo ograničenim okolnostima, USFVS može izdati dozvole za uzimanje aktivnih gnezda“, kaže se na njihovoj  veb lokaciji . "Dozvole za uklanjanje gnezda obično se izdaju samo kada određeno gnezdo izaziva zabrinutost za ljudsko zdravlje ili bezbednost ili su ptice u neposrednoj opasnosti. Obično je potrebno da sačekate da gnezdo postane neaktivno pre nego što ga uništite."

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading