televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Fudbal EP: Nemačka – Škotska

Promo RTS

 

 

20.50 RTS1

UEFA Euro 2024: Nemačka – Škotska

Vreme je za fudbal. 24 reprezentacije će se u narednih mesec dana boriti za naslov najbolje nacionalne selekcije u Evropi. Posle eksperimenta sa organizacijom takmičenja širom Evrope, koja je dodatno pogođena kovidom i odlaganjem, ponovo je samo jedna zemlja organizator takmičenja. I u najavi, nije mogla biti bolja.

Nemačka će drugi put ugostiti najbolje selekcije na kontinentu. A otvaranje 17. izdanja Evropskog prvenstva rezervisano je za domaćina. Stadion u Minhenu će biti poprište duela između "Pancera" i reprezentacije Škotske. Nemci su favoriti. Kako zbog činjenice da igraju na domaćem terenu, tako i zbog renomea, koji imaju kao četvorostruki svetski i trostruki evropski šampioni. Ipak, treba imati na umu da u poslednjih osam godina nisu ostvarili iole značajniji uspeh na velikim takmičenjima. Julian Nagelsman, drugi najmlađi selektor u istoriji Nemačke, ima težak zadatak. Da Nemce vrati u vrh evropskog i svetskog fudbala.

Ambicije su najviše moguće, a za ostvarenje istih neophodan je dobar start na prvenstvu. Sa druge strane, Škoti nisu reprezentacija, koja se može pohvalitiuspesima na šampionatima. Kroz istoriju nisu ni imali previše prilika. Tek tri puta do sada, ali im je ovo drugo uzastopno, što govori o kontinuitetu u selekciji, koju već petu godinu predvodi Stiv Klark. Škoti su do Nemačke došli kroz grupu u kojoj su zauzeli drugo mesto iza Španije. I upravo pobeda protiv "crvene furije" je signal da selekcija sa ostrva ume da igra protiv objektivno jačih protivnika, pa sa pravom razmišljaju o uspehu i protiv domaćina.

Prva utakmica na EURU 2024. igra se na stadionu u Minhenu, a početak je u 20.50 sat na Prvom programu RTS -a. Komentator je Miloš Krivokapić.

Prave mućke

Foto: IMDB

 

 

23.00 Prva

Prave mućke

Heri radi kao kustos za medijskog tajkuna Lajnola i smišlja razrađen plan kojim želi da ga navuče na kupovinu falsifikovane Moneove slike. U tome mu pomaže predivna prvakinja u rodeu Puznovski, čija je uloga da uveri tajkuna kako je ona prava i jedina naslednica te slike. Ali pokaže se da je prevaru teže izvesti od očekivanja, pa se njih dvoje nađu u urnebesnim situacijama dok pokušavaju da izvedu sve što treba da obave posao do kraja. Uloge: Kolin Fert, Kameron Dijaz.

Strelac

Foto: IMDB

 

 

22.00 Superstar

Strelac

Rusija je na rubu nuklearnog uništenja i samo je jedan čovek može spasiti, to je Strelac. Operativac američkih elitnih specijalnih jedinica dobio je naredbu da uništi rusku nuklearnu elektranu prije nego što čečenski teroristi aktiviraju reaktor. Ubacivši se u strogo čuvani objekt, Strelac postavlja projektil i beži. No kad otkrije da će upravo njegov projektil aktivirati reaktor, a ne čečenski teroristi, Strelac shvata da je izigran. Uloge: Vesli Snajps, Vilijam Houp, Ema Sams, Entoni Voren.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading