Čelična kandža
Foto: Promo/Foto: Promo

Pre četiri decenije u Dalasu je živela porodica Von Erik koja je ispisala istoriju u svetu profesionalnog rvanja, kečera i postavila osnove velikog sportskog spektakla danas spoznatog kao WWE (World Wresteling Entertainment).

Upravo po motivima života porodice koja je imala ogromnu popularnost među sportskom i širom publikom, snimljen je film ČELIČNA KANDŽA (The Iron Claw) reditelja Šona Durkina, koji će se od četvrtka, 21. marta naći u domaćim bioskopima. U ulozi čuvene braće rvača koje je otac strogom disciplinom uveo u svet američkog rvanja našli su se Zek Efron, Haris Dikinson, Džeremi Alen Vajt, Stenli Sajmons, a reditelj Šon Durkin napisao je i scenario za ovu biografsku dramu.

Čelična kandža

Foto: Promo

 

Da li je američko rvanje pravi sport ili "nameštaljka" pojašnjavaju nekadašnji WWE komentatori kod nas Nikola Jovanović i Ognjen Gavrić.

"Zavisi iz kog ugla se gleda. Ako želite da verujete u to što gledate to ne može biti nameštaljka, kao što gledamo filmove koji su iscenirani i namešteni. Tako posmatram i rvanje, bez obzira što oni svi znaju ishode tih borbi, što su unapred dogovorili kada će koji momenat da bude, mi kao gledaoci to posmatramo kao jedan veliki šou," objašnjava Ognjen Gavrić.

Čelična kandža

Foto: Promo

 

Prema rečima Nikole Jovanovića, koji je danas urednk IGN Adria, a oduvek i ljubitelj rvanja, u ovom filmu jasno se vidi šta je američko rvanje i koliko je truda, vežbe i odricanja potrebno za jedan takav sport.

"Film je za preporuku za sve fanove rvanja kao i za ljubitelje filmskih drama. Veoma dobro pokriva poznatu priču o porodici Von Erik i njihovoj tragičnoj sudbini. Veoma autentično, sa par izmena koje nisu toliko važne u kompletnoj slici," dodajući da je ova porodica bila izuzetno popularna u svoje vreme, u Teksasu. "Bili su popularni poput rok zvezda zahvaljujući TV prenosima njihovih mečeva, kao i njihovom imidžu koji su tada gajili. Zek Efron se zaista sjajno pripremio za ulogu, dodao je dosta kilograma, mišića i naučio da se rve." Podsetimo film Čelična kandža je priča o Von Erik porodici poznatoj u svetu profesionalnog američkog rvanja, osamdesetih godina prošlog veka. Kroz tragediju i trijumf, a u senci svog dominantnog oca i trenera, braća teže da na sportskoj sceni dosegnu svoju besmrtnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading