Premijera filma Jadna stvorenja
Foto: Alo/Promo

U prepunoj Sali mts Dvorane, uz koktel dobrodošlice i malu zabavu za zvanice obeležen je bioskopski strat filma „Jadna stvorenja“, poznatog reditelja Jorgosa Lantimosa. Mnoge ličnosti iz različitih sfera javnog života došlo je da pogleda prve projekcije filma koji je poneo 11 nominacija za nagradu Oskar, a među njima našli su se i čuveni televizijski voditeljski par Kristina Radenković i Stefan Popović, influenserka Teodora Miljković, di-džej Marko Nastić, Maša Memedović i drugi.

Ostvarenje sa Emom Stoun u glavnoj ulozi, o kom se intenzivno priča poslednjih dana svetsku premijeru imalo je na prestižnom festivalu u Veneciji gde je ovenčan najvažnijom nagradom Zlatni lav, a naša publika mogla je do sada da pogleda film samo na Festivalu autorskog filma.

„Jadna stvorenja“ su priča o mladoj ženi Beli Bakster koju brilijantni naučnik dr Godvin Bakster ponovo vraća u život. Nakon reanimacije Bela je sposobna ponovo da živi, iako nespretna i detinjasta u početnim etapama napretka, pod Baksterovom zaštitom ona je željna da sve iznova uči.

Ipak, zbog žudnje za svetom, zajedno sa razvratnim advokatom Vederbernom, Bela beži od kuće u vrtoglavu avanturu.

Pored Eme Stoun koja je za ovu ulogu nagrađena Zlatnim globusom u kategoriji komedije ili muzike, u filmu igraju i poznati Mark Rafalo i Vilijem Defo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading