VELIKI POVRATAK Brendan Frejzer osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kit"
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Brendan Frejzer, čija je karijera imala i meteorski uspeh i polu-mračnost, proslavio je svoj možda najbolji čas u nedelju, osvojivši Oskara za glavnog glumca za svoju ulogu u filmu „Kit“.

"Dakle, ovako izgleda multiverzum!" Frejzer je izjavio u svom govoru na dodeli, zahvalivši se svom direktoru Darenu Aronofskom što mi je „bacio kreativni spas. Frejzerov put do Oskara počeo je sa šestominutnim ovacijama za njegov transformativni nastup u filmu Darena Aronofskog na njegovoj premijeri na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji prošlog septembra.


Uprkos nekim kontroverzama oko njegovog izbora za 600 funti, samoubilačkog, gej profesora i prikaza morbidne gojaznosti u filmu (zasnovanog na drami Semjuela D. Hantera), Frejzer je osvojio više od 20 nagrada za glavnog glumca od grupa kritičara, uključujući Critics' Choice Assn., i prikupio najpouzdaniji prethodnik Oskara: nagradu Udruženja filmskih glumaca.

Iako je Frejzer stalno radio na televiziji i u manjim filmovima poslednjih godina, nije bio naslovnik većeg bioskopskog izdanja od „Izuzetne mere“ iz 2010. sa Harisonom Fordom. Pre toga, naravno, imao je glavne uloge u franšizi „Mumija”, „Putovanje u centar zemlje”, dobitniku za najbolji film „Sudar”, „Bogovi i čudovišta”, „Džordž iz džungle” i mnogim drugim.

Frejzer je svoje odsustvo iz filmskog sveta delimično pripisao povredama koje je zadobio dok je sa entuzijazmom snimao svoje brojne akcione filmove; on je takođe naveo da ga je predsednik HFPA Filip Berk seksualno napao. (Berk je negirao optužbe, kao i glumčevo otvoreno pitanje da li su ga Zlatni globusi stavili na crnu listu.

Berk je kasnije izbačen iz organizacije kada se saznalo da je poslao e-mail u kojem je nazvao Black Lives Matter „rasističkim pokretom mržnje, ” podstičući Globus emituje NBC da pozove na njegovo uklanjanje.)

Frejzer je, u međuvremenu, ove sezone osvojio američke televizijske glumačke nagrade – osim Globusa, koji je odabrao veoma hvaljenu ulogu Ostina Batlera kao Kralja rokenrola u filmu „Elvis“. Frejzer je unapred rekao da „neće učestvovati“ na ceremoniji Globusa.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading