NJEGOVA TRAGIČNA PRIČA POTRESLA SVET Kao dete živeo u 13 hraniteljskih porodica, sad nominovan za Oskara - Put irskog glumca, "od trnja do zvezda"
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia


Irski glumac Beri Keogan nominovan je za ovogodišnjeg Oskara u kategoriji najbolju mušku sporednu ulogu.

Glumio je u filmovima Betmen, Večiti, Američke životinje, Denkerk i Černobil, a nedavno je osvojio Zlatni globus za ulogu u tragikomediji The Banshees of Inisherin, koja mu je donela nominaciju za Oskara. Međutim, put glumca do uspeha nije bio lak.

Beri, rođen u Dablinu, živeo je u 13 različitih hraniteljskih porodica kao dete nakon što mu je majka umrla od predoziranja heroinom u dobi od 30 godina, prenosi Dejli mejl. „Svaka porodica je bila dobra prema meni. Ne znaš šta se dešava kada si dete.

Vežeš se i onda moraš da odeš. Čudno je. Tek kad odrasteš, pogledaš unazad i shvatiš šta se desilo. “, rekao je jednom Keoghan, koji je imao 12 godina u vreme smrti svoje majke. Kasnije je o Beriju i njegovom bratu Eriku brinula njihova starija sestra Gema, a glumac je rekao da su o njemu brinule i baka i tetka.
 

"Ako ste prošli kroz 13 hraniteljskih porodica, to ne znači da nećete dobro proći u životu"

Keoghan je, priznaje, upao u nevolje u srednjoj školi, a nevolje nije izbegavao ni van škole. Ispričao je kako se jednom ušunjao u lokalni bioskop i besplatno gledao filmove. Osoblje ga je na kraju otkrilo i izbacilo, a njemu je zabranjen ulazak u salu.

Međutim, glumac nije ni slutio da će godinama kasnije jedan njegov film imati specijalnu premijeru baš u tom bioskopu. Gluma ga je, kaže, oduvek privlačila i pomagala da „prevazi bol koji je pretrpeo tokom detinjstva”. Godine 2020. našao se na 27. mestu na listi najboljih irskih filmskih glumaca The Irish Times-a.

Njegovi rani filmski zasluga uključuje '71, Mammal i Trespass Against Us. Berijeva holivudska karijera počela je 2017. godine ulogom u filmu Dunkirk. Nastavio je da postiže uspehe, ali svojim najvećim dostignućem smatra nominaciju za Oskara.

Keoghan je pre dve godine rekao za Dublin Live da se nada da će njegova priča inspirisati mnoge mlade ljude da slede svoje snove. "Ako ste prošli kroz 13 hraniteljskih porodica, to ne znači da vam neće biti dobro u životu", rekao je glumac. Inače, Beri je u vezi sa stomatologom Alison Kjerans, sa kojom ima sina Branda.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading