auto
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Topli dani su stigli, a klima je spas u dugim vožnjama. No, kada uređaj počne gubiti snagu, stvara se neprijatan miris. Zbog toga mnogi izbegavaju korišćenje klime, ne znajući za trik koji se krije na suvozačevom mestu. Nedavno se na TikTok-u pojavio snimak koji otkriva kako se rešiti neprijatnog mirisa i poboljšati hlađenje.

Jedna žena je pokazala korak po korak kako da to uradite. "Ako primetite miris kad se uključi klima, a hlađenje nije dovoljno dobro, otvorite kasetu. Tamo ćete pronaći prekidač koji treba pritisnuti, što će omogućiti da se kutija otvori. Zatim povucite dugme prema gore da biste otkrili filter klima uređaja", objasnila je žena koja je bila iznenađena prljavštinom koju je videla, piše Mondo.

"Kada završite, vratite filter na isti način kao što ste ga izvadili. Pričvrstite poklopac i vratite kutiju na mesto. Korišćenjem ovog trika možete sami zameniti filter uređaja", zaključila je. Mnogi vozači su istakli da nisu znali za ovaj jednostavan trik koji bi im mogao pomoći. Pogledajte kako se to radi, možda vam bude koristan ovog leta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading