ZNACI KOJI GOVORE DA JE AUTOMOBIL SIGURNO UKRADEN Obratite pažnju na ove stvari kada kupujete dvotočkaša!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vlasnici automobila su pozvani da budu posebno oprezni sa svojim motorima jer su krađe naizgled u porastu.

Najviše zabrinjava krađa automobila „bez ključa“ – koja koristi poseban uređaj za pristup motoru za nekoliko sekundi.

Bivši službenik za drumski saobraćaj otkrio je znakove koji ukazuju na to da je auto ukraden.

 Vozači su pozvani da budu u potrazi za lopovima i preduzmu mere predostrožnosti jer lopovi koriste metode „bez ključa“.

Ben Pirson, savetnik Netbase-a i bivši službenik za drumski saobraćaj, otkrio je četiri načina da se utvrdi da li je automobil ukraden - uključujući i znak krađe automobila bez ključa. 

Dodao je: „High-end modeli uglavnom dolaze sa privezicama za ključeve ili naprednim ključevima.

„Ako vidite da se vozilom visoke klase upravlja osnovnim ključem, možda je vredno drugog pogleda. Prilikom kupovine automobila vredi tražiti i znakove oštećenja na dva ključna mesta.

Ben je rekao: „Dok krađa releja omogućava vozačima da uđu u automobile bez da ih uopšte oštete, druge vrste krađe automobila bez ključa uključuju ulazak kroz svetla ili prtljažnik.'' 

ZNACI KOJI GOVORE DA JE AUTOMOBIL SIGURNO UKRADEN Obratite pažnju na ove stvari kada kupujete dvotočkaša!

Foto: Shutterstock

 

Zato pazite na mala oštećenja na prtljažniku ili bilo kom od svetala.

Takođe je važno napomenuti da ako ste vlasnik određenih, vrhunskih modela automobila, onda ste u većoj opasnosti da budete predmet krađe automobila.

Šta je krađa automobila bez ključa? Mnogi moderni automobili imaju privezke za ključeve koji vam omogućavaju da daljinski otvorite automobil i pokrenete motor bez okretanja ključa u bravi za paljenje. Ako imate ključ u džepu, možete da priđete automobilu, uđete i odvezete se bez dodirivanja ključa, ili okretanja bilo koje staromodne brave.

Krađa automobila bez ključa uključuje kriminalce - ponekad rade u timovima - koristeći uređaje koji se pretvaraju da su ključ vašeg automobila, kako bi dobili pristup, pa čak i pokrenuli auto.

To je kao da koristite skelet ključ , koji za razliku od vašeg sopstvenog, može da otvori više od samo jednog vozila. Sa ovim specijalnim računarima u džepu, čak i kriminalac koji ne poznaje tehnologiju može da dobije pristup najnovijim automobilima – često vrednim preko 100.000 funti.

ZNACI KOJI GOVORE DA JE AUTOMOBIL SIGURNO UKRADEN Obratite pažnju na ove stvari kada kupujete dvotočkaša!

Foto: Shutterstock

 

Treći način prepoznavanja ukradenog automobila uključuje pogled na registarske tablice. Pearson je upozorio da prevaranti često menjaju  registarske tablice ukradenih vozila s tablicama drugih vozila kako bi zamaglili tragove.

Stoga, vozila s registarskim pločicama koje izgledaju sumnjivo ili ne odgovaraju tipu vozila trebalo bi da izazovu sumnju.

Konačno, Pearson je skrenuo pažnju na upotrebu prozorskih poklopaca ili suncobrana na svim prozorima vozila, piše the sun. 

"Lopovi mogu koristiti prozorske poklopce ili suncobrane na svim prozorima kako bi sprečili promatrače da vide unutrašnjost vozila, što bi se moglo koristiti za skrivanje sadržaja automobila ili ilegalne aktivnosti", upozorio je bivši policajac.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading