OVAJ DEO VAŠEG AUTA JE PRLJAVIJI OD WC ŠOLJE Vozači, posebno obratite pažnju na jednu stvar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naravno, vaša pretpostavka je tačna: vaš volan je najzaraženije mesto u vašem automobilu. On nosi klice koje su vaše ruke donosile gde god vas je dan odveo. Čak i ako redovno usisavate unutrašnjost automobila ili ga vozite u autoperionicu, verovatnoća je da vaš volan nije očišćen onoliko koliko bi trebalo.

Prema anketi sprovedenoj od strane CarRentals.com na 1000 vozača u SAD-u, čak 32 posto ljudi čisti svoj automobil samo jednom godišnje. Čak 12 posto ispitanika nikada nije očistilo svoj automobil, što nije dobro s obzirom na to da je automobil sve, samo ne čisto mesto, piše telegraf.rs

OVAJ DEO VAŠEG AUTA JE PRLJAVIJI OD WC ŠOLJE Vozači, posebno obratite pažnju na jednu stvar

Foto: Shutterstock

 

Prosečan volan, prema istom istraživanju, ima 629 jedinica bakterija koje stvaraju kolonije po kvadratnom centimetru, što je prljavije od daske javnog WC-a (172 CFU), ekrana mobilnog telefona (100 CFU) i dugmeta javnog lifta (313 CFU).

Držač za čaše nije mnogo čistiji od volana, s prosečno 506 CFU po kvadratnom centimetru. Sigurnosni pojas je na trećem mestu po prljavštini, dok je unutrašnja ručka četvrta. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading