SPREMATE SE ZA ZIMOVANJE Ne krećite na put dok ne proverite ovih 5 stvari na automobilu
Foto: Shutterstock

Zamislite sledeći scenario… Sve poslovne obaveze su završene i konačno ste dočekali zasluženi odmor. Spreman kofer vas čeka, a na vama je samo da zgrabite kafu, smestite se u udoban automobil i pustite omiljenu pesmu.

Temperature u nižim predelima ušle su u minus, a sneg, led ili poledica na putu su oteževajuće okolnosti koje nam remete putovanje. Svi znamo koliko je važno da proverimo ispravnost automobila, ali je činjenica da zbog manjka vremena mnogi to i ne urade. Ubrzani tempo života nam oduzima vreme, zbog čega se neretko dešava da čujemo: “Ma neće se ništa desiti, nisam toliki baksuz”.

Otkrivamo vam šta je najvažnije da proverite, ali i opciju koja vam garantuje bezbednost i željenu udobnost. Servis za automobil vam neće biti potreban, već samo par klikova.

Pet stvari koje treba da čekirate:

Tečnost za hlađenje

Bez obzira da li ste nedavno proveravali ovu stavku, uradite to ponovo. Potrebno vam je samo nekoliko minuta, a najvažnije je da temperatura tečnosti za hlađenje bude niža od one kojoj će vaš automobil biti izložen.

Tečnost za stakla

Pre nego što izaberete tečnost za stakla, obavezno proverite da li na etiketi piše da je otporna na niske temperature. Sada se mnogo više koristi i nije na odmet obezbediti i jednu rezervnu bocu. Uverite se da je sistem za pranje vetrobranskog i zadnjeg stakla ispravan.

Brisači

Tokom kiše, susnežice ili snega, brisači mogu da rade neprekidno. Zato je od velike važnosti da proverite da li su metlice brisača ispravne. Primenite jednostavan test: polijte stakla vodom, obrišite brisačima i pogledajte da li su ostale mrlje. Ukoliko primetite da bi vam nastale fleke remetile vožnju, treba da promenite metlice.

Ventilacioni sistem

Ispravan ventilator ne znači i ispravan sistem. Umesto zamagljenog vozila, brisanja krpom i sumnje da ventilacioni sistem može da otkaže, idite kod majstora. Zimski uslovi zahtevaju da uvek bude uključen, jer će se u suprotnom vozilo zamagliti za dva minuta!

Kočnice

Preventivna provera je najbolji način da obezbedite sigurnu vožnju. Ukoliko čujete da kočnice škripe ili primetite da je papučica labava, onda ste sigurni da mehaničar mora da proveri ispravnost. Kvalitetne kočnice su neophodne u svim uslovima vožnje, bilo da su zimski ili letnji.

NOVA OPCIJA

Ukoliko ne želite da brinete o svim prethodnim stavkama ili ako vam vreme ne dozvoljava da stignete u servis, potrebna vam je samo jednokratna naknada kojom ćete obezbediti bezbedni automobil iz snova. Hertz nudi Flex Drive opciju koja vam omogućava da vozite automobil sa fiksnom cenom mesečnog najma. Ovo je idealno za sve one koji ne žele da se odreknu dobrog vozila ni nakon završenog odmora, ali i one kojima je automobil potreban na period duži od mesec dana. Vozilo možete da preuzmete u roku od 24 časa i zadržite ga koliko želite.

Plaćanjem početne pretplate koja je jednaka iznosu od dve mesečne cene najma, vozićete se automobilom svojih snova. Flex Drive opcijom dobijate 2.000 km na mesečnom nivou, besplatnog dodatnog vozača, osiguranje od štete ne vozilu i krađe, 24 časa dostupnu pomoć na putu, održavanje i popravku vozila, kao i zamensko vozilo.

Posle 18 meseci neprekidnog najma vozila, naknada za pretplatu se vraća, dok se u suprotnom zadržava. Na vama je da izaberete neko od raspoloživih vozila, pošaljete zahtev Hertz-u i ostale korake prepustite njihovim predstavnicima!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading