KAKO DA RASHLADITE AUTOMOBIL KOJI JE STAJAO NA SUNCU? Spustite prozore i napravite promaju
Foto: Shutterstock

U tom slučaju ne pomaže ni klima-uređaj, a kamoli otvaranje vrata i provetravanje. Da ne biste došli u situaciju da u žurbi morate da se vozite u paklenim kolima, probajte nekoliko trikova koji će vam omogućiti prijatnu vožnju čak i kada je napolju više od 30 stepeni.

Kada se po podne vratite s posla, pronađite parking mesto koje je u hladu. Ako nema drveta, parkirajte u blizini zgrade, i to u njenoj senci.

Sutradan kada krenete na posao prvo otvorite sva vrata da bi izašao ustajali vazduh. Ključna stvar je da se vreli vazduh u kolima što pre zameni novom količinom. Najjednostavniji način jeste da spustite sva stakla sa jedne strane, a da brzo otvarate i zatvarate vrata sa suprotne strane. Ukoliko vam ne smeta, probajte nekoliko minuta da vozite sa dijagonalno otvorenim prozorima jer će tako svež vazduh brže da struji.

Zaštitite sedišta

Verovali ili ne, materijal od kojeg su napravljena sedišta i te kako zna da greje kada sednete. Ako imate kožna sedišta, obavezno stavite pamučnu tkaninu, peškir ili slično.

Vozači koji nisu u prilici da svoj automobil sakriju od direktnog uticaja sunčevog zračenja, jer nemaju garažu ili ne nalaze pogodno mesto na parkingu, trebalo bi da nabave neko od pomoćnih sredstava, kao što su zavesice ili štitnici koji se postavljaju sa unutrašnje strane staklenih površina.

Na taj način ćete sniziti temperaturu u automobilu za koji stepen i, što je još važnije, biće zaštićeni volan i instrument-tabla.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading