Američka policija
EPA
Američka policija

EPA

Američka policija, Foto: EPA

Prema policijskim izvorima, u subotu, 13. februara ove godine, neimenovani muškarac iz sela Gribova Rudnja, u ukrajinskoj Černigovskoj oblasti, telefonirao je nacionalnom broju za hitne slučajeve i priznao jezivo ubistvo.

Rekao je da su se on i njegov očuh posvađali i da je na kraju nožem ubo više puta u grudi. Žrtva se srušila i nije disala. Samopriznajući napadač dodao je da je spreman da se preda ako policija može doći do njegove kuće.

Černihiv je video jak sneg, a putevi do Gribove Rudnje zaista su bili blokirani nekoliko dana, pa je navodni ubica savetovao policajce da u pomoć im pritekne snežna grtalica ako žele da ga uhapse. PolicijskitTim je poslat u selo da privede samopriznalog ubicu, a pošto je grtalica ranije očistila taj deo puta, te su do tamo policajci su stigli svojim patrolnim automobilom uspešno i lako.

Kada su policajci stigli do prijavljenog mesta zločina, očekivali su jezivu scenu, ali su umesto toga ukazani neobičnoj seoskoj kući. Očuh pozivaoca je zaista bio tamo, i bio je živ. Nakon ispitivanja, takozvani ubica priznao je da je prijavio lažni zločin.

"Odmah po dolasku otkrili su da mu je očuh živ i da je zaista bio u kući, neozleđen. Niko ga nije napao ”, rekla je portparol policije Julija Kovtun novinarima, dodajući da je taj čovek jednostavno bio nezadovoljan stanjem puteva do sela i nadao se da će ih policija konačno očistiti put od snega kako bi došla do njega.

Očigledno je čovek bio svestan da je snežni plug radio na tom području, ali nije bio zadovoljan kvalitetom svojih napora za čišćenje. Sada se suočava sa novčanom kaznom u iznosu do 119 ukrajinskih grivna ( oko 4,30 dolara), zbog prijave lažne žalbe i gubljenja vremena javnih službenika.