oko, kontaktno sočivo
Twitter prin. screen
oko, kontaktno sočivo

Twitter prin. screen

oko, kontaktno sočivo, Foto: Twitter prin. screen

Opasnosti od upotrebe lepka za bilo šta drugo od svoje namenjene svrhe je postalo jasno nakon debakla koje smo imali ranije ove godine, ali Iacedrah Vilijams je doživela iz prve ruke to iskustvo nakon incidenta, koji se dogodio u Mičigenu prošlog četvrtka, 15. aprila.

Nakon što je zaspala sa kontaktnim sočivima, Vilijam se probudila oko 1.00 i otišla do torbe da bi pronašla kapi za oči pre nego što ih je izvadila. Kako je još uvek bila pogubljena nakon buđenja, Vilijamsova nije shvatila da se u njenoj torbi nalaze bočica lepka za nokte, kao i kapi za oči, i da su obe veličine vrlo slične.

Vilijamsova je nagnula glavu unazad kako bi joj stavila supstancu u oči, ali tek kad je kap kapljice palo u oko shvatila da je bočica pogrešne boje, prenosi VKSIZ-TV . Bilo je prekasno da ispravi svoju grešku, a nakon što je obrisala oko u pokušaju da ukloni lepak, Villiams je shvatila da joj je kapak zatvoren.

Viknula je svom suprugu Deriku, koji se prisetio: "Upala je u panici. Pokušao sam da je smirim, ali onda mi je rekla, 'Derriče, ovo je u mom oku, a ne u tvom.'

Derik je nazvao 911 dok joj je Villiams prskala vodu u oko kako bi pokušala ukloniti lepak - potez zbog kojeg su je lekari pohvalili.

Doktor Džordž Vilijams objasnio je: "Ako vam ikad nešto padne u oko, odmah treba pokušati isprati oko. Samo držite glavu pod slavinom, ili  uzmite flašu vode, držite otvoreno oko i samo ispirajte to. Napravićete nered, ali možete sačuvati vid. "

Vilijamsova je hitno prebačena u bolnicu gde su joj lekari mogli otvoriti oko i ukloniti kontaktno sočivo, mada je pritom izgubila trepavice.

Kako je lepak ušao u njeno oko pre nego što je imala priliku da izvadi kontaktno sočivo, lekari su joj sugerisali da je imala sreće.

Žena je dodala: "Rekli su da mi je sočivo spasilo moj vid. Stalno su govorili da ću verovatno izgubiti trepavice, što se i dogodilo, jer su ih morali povući i okrenuti mi vrh kapaka."

Učeći iz svoje greške, Vilijams je rekla da će se pobrinuti da ubuduće ponovo ne drži kapi za oči i lepak za nokte zajedno.