Princ Hari i Megan Markl
EPA/STR
Princ Hari i Megan Markl

EPA/STR

Princ Hari i Megan Markl, Foto: EPA/STR

Moglo bi se činiti da par iz kraljevske porodice ima dovoljno novca da se brine o sebi do kraja života, ali ne misle svi isto. Obožavateljka Megan i Harija sigurno se bojala da će paru biti teško nakon napuštanja Bakingemske palate, pa je odlučila da pokrene prikupljanje sredstava kako bi im pomogla u finansijskoj situaciji. Onoliko novca sa kojem mogu priuštiti luksuznu vilu vrednu nekoliko miliona dolara.

Kada su Megan i Hari prošle godine odlučili da više neće biti aktivni članovi kraljevske porodice, palata je odgovorila vrlo snažno. U svojoj izjavi najavio je da će supružnici biti lišeni kraljevskih titula i da više neće primati javne dodatke koje dobijaju članovi kraljevine . Par je takođe rekao da planiraju da vrate novac korišten za obnovu kuće u Vindzoru u kojoj su prvobitno trebali da žive.

Samo nekoliko dana nakon izjava, koje su najgledanije u celoj Britaniji, na australijskoj strip stranici pojavio se post u kojem je kraljevski par obavestio o osnivanju prikupljanja sredstava. Trebala je da im pomogne da prikupe 300 miliona dolara dok ne pronađu novi posao i ne nastave da vode svoj kraljevski način života. Iako je to u to vreme bila samo šala, Anastasia Hanson iz Kalifornije nije se našalila kada je odlučila da pokrene pomoć za vojvodu i vojvotkinju.

„Zdravo, ja sam Anastasija Hanson iz Venture u Kaliforniji. Ako odlučite da podržite Harija i Megan poklonom od 5 dolara, moći će da vrate hipoteku na svom imanju “, napisala je u opisu pomoći za koju se nadala da će prikupiti 10 miliona dolara. Prema Anastasiji, ovo bi pomoglo paru da vrati rezidenciju od 14,65 miliona dolara koju je par izabrao prošlog leta u kalifornijskom gradu Montekito.

Prema portalu Varieti, Hari i Megan su imanje kupili od ruskog biznismena Sergeja Grišina. Letnikovac u mediteranskom stilu, poznat i kao Dvorac River Rok, ima sedam spavaćih soba, 14 kupatila, biblioteku, teretanu, dve saune, lift i kućni bioskop . Rezidencija takođe ima čajnu sobu, "brvnaru", bazen i tenisko igralište.

Uprkos luksuznom izboru, Hanson misli da Megan i Hari imaju "veoma teška vremena". Za britanski tabloid The Sun rekla je da pokušava da pronađe način da ih ohrabri. "Volim da pomažem ljudima i da im pomažem na bilo koji način", rekla je. "To mi pruža sreću. Ako vam treba dom, i ja bih to učinila za vas. To je dobro delo", dodala je Hanson.

Dobronamerna kolekcija osnovana je nakon objavljivanja intervjua sa bivšim kraljevskim parom iz Oprah Vinfrei. U njemu je Hari izjavio da je nakon što ga je kraljevska porodica finansijski prekinula, morao da iskoristi veći deo svog nasledstva, koje je nasledio posle majčine smrti, da plati 24-časovno obezbeđenje. „Imao sam ono što mi je majka ostavila. Ne bismo mogli da je priuštimo bez nje “ , rekao je o svom novom životu u Sjedinjenim Državama.

Iako je par nesumnjivo morao da prilagodi svoj budžet nakon preseljenja iz Bakingemske palate, sigurno nisu ostali jadni. Prošle jeseni je njihova novoformirana produkcijska kompanija potpisala višegodišnji ugovor sa uslugom strimovanja Netflik . Iako je kompanija odbila da komentariše finansijske uslove, izvori iz Njujork Tajmsa rekli su da je par "tražio posao od 100 miliona dolara". Takođe su potpisali ugovor sa Spotifi-jem, za koji ITV procenjuje da vredi oko 25 miliona dolara.

Dakle, Megan i Hariu verovatno nije potrebna pomoć da pokriju hipoteku. Donacija je od tada uklonjena, jer odredbe i uslovi platforme putem koje je Hanson stvorila pomoć zabranjuju korišćenje njenih usluga „bez izričitog pristanka treće strane“. Vojvoda i vojvotkinja očigledno nisu imali pojma o dobrotvornom činu svojih obožavalaca. Međutim, čak i za to kratko vreme kolekcija je uspela da prikupi 105 dolara. Hanson je dao pet, nepoznati donator donirao stotinu.