oči
shutterstock
oči

shutterstock

oči, Foto: shutterstock

Za takvu sposobnost promene zaslužan je veliki broj genetskih predispozicija i kombinacija koji je neophodan da bi neka osoba imala forimiranu zelenu boju očiju. Svetle oči će uvek reagovati na količinu svetlosti koju dobijaju ali i na raspoloženje i emotivno stanje osobe koja ih ima.

Jedina boja očiju koju je podjednako teško , ako ne i teže ,pronaći su zlatne oči. One su još ređe od zelenih ali kako je u pitanju odsustvo pigmenta melanina naučnici ih ponekad i ne svrstavaju sa ostalim bojama očiju.

Kaže se da su "Oči ogledalo duše" pa tako postoji i verovanje da o nečijem karateru boja očiju dota govori. Prema tim verovanjima ljudi sa zelenim očima su veoma energični i kreativni. Vole avanture i prihvataju svaki izazov koji se nađe pred njima.

Svetiće vam se ukoliko ih pređete ili prevarite. Vrsni su govornici i vladaju rečju i perom. Inteligencija je njihova jača strana i strastveno žive. Nikada neće dozvoliti da im se neko ili nešto ispreči na putu do sreće.

Privlačni su i smatra se da imaju najseksipilniju boju očiju. Vole da zabavljaju ljude ali nikako nisu neozbiljni i možete im verovati.

Pročitajte još: