Zatvor Zabela u Požarevcu
Masanori Jošida,Alo
Zatvor Zabela u Požarevcu

Masanori Jošida,Alo

 Foto: Masanori Jošida,Alo

Bivši vlasnik picerije navodno je koristio savezne fondove za pomoć od koronavirusa koje je nelegalno pribavio za kupovinu farme alpake i automobila. Dan McIntire (57) očigledno je dobio zajam u iznosu većem od 660.000 USD lažući o broju zaposlenih u svojoj piceriji Rasta Pasta.

Kada je primio isplatu, McIntire je prodao piceriju i preselio se u Vermont gde je navodno koristio zajam za kupovinu nekoliko alpaka, farme i najmanje dva automobila, tvrde tužioci. Jedno od vozila bilo je Hudson iz 1950. Takođe je koristio sredstva za kupovinu vremena za radio emisiju o kriptovalutama koju je vodio nedeljno. McIntire iz Graftona u Vermontu uhapšen je u utorak i optužen za pranje novca i žičane prevare. Očekivalo se da će se istog dana pojaviti pred američkim okružnim sudom.

"Moj klijent negira optužbe i kasnije će imati dodatne komentare", rekao je McIntireov advokat Džakson Stelmack u utorak u izjavi. McIntireu preti 40 godina zatvora i 750.000 američkih dolara kazne ako bude osuđen po obe optužbe.